Balkoni: zanimive ideje (29 fotografij)

Balkon v prevladujoči večini primerov je kup nepotrebnih stvari, improviziran skladiščni prostor za shranjevanje doma ali skladišče za zelenjavo. Shramba, majhna mansarda ali omara z okni - to je vloga, ki je rezervirana za loggias v mestnih stanovanjih. Ampak balkon je lahko udobno in funkcionalno sobo.

Balkonska ureditev
Balkonska ureditev

Povečajte posnetek stanovanja

Povečanje uporabnega prostora je praviloma postalo cilj tistih, ki razmišljajo, kako opremiti balkon. Če ste pravilno uporabljati ložo v ločenem prostoru, da razmisli o funkcionalni prostor, z navdihom, da pridejo do cilja, zasteklitve, hidroizolacijo, dekoracijo, izolacije in drugih mestih, kot rezultat, lahko dobite prostor za dober počitek ob koncu napornem dnevu.

Balkonska ureditev

Majhen balkon je pogosto opremljen kot nadaljevanje kuhinje. Še posebej ta možnost je pomembna za prebivalce "Hruščov" ali lastnike stanovanj z zelo ozko loggias. Ideje za balkon so bolj raznolike: če dimenzije omogočajo, lahko opremite ergonomsko spalnico, stilizirano mini kavarno ali udobno pisarno.

Balkonska ureditev

Načrt ureditve balkona ali lože

Preden nadaljujete neposredno z delom ob zaključku balkonske sobe, morate skrbno načrtovati projekt. Tako uresničitev ideje o balkonskem dogovoru omogoča naslednje vmesne stopnje:

 1. Razvoj projekta: zbirka meritev balkon prostora, ki določajo vprašanje širitve sosednji sobi zaradi ložo ali oblikovanje prostora kot majhno ločeno sobo, izbire določenega dogovora idej balkonov in notranje slog, pripravi načrt razporeditve pohištva, ki izvajajo komunikacijo, pojasnila proračuna projekta.
 2. Izbor materialov za notranjo dekoracijo sten, stropa in tal, nakup potrebnih gradbenih materialov.
 3. Čiščenje prostora nepotrebnih stvari, urejanje zaprtih omaric za shranjevanje stvari, ki jih ni mogoče zavreči.
 4. Rešitev problema z zasteklitvijo balkona, nakupom gradbenih materialov in realizacijo ideje.
 5. Ogrevanje sten in stropa prostora, tako da se temperatura balkona ne razlikuje od glavne sobe.
 6. Zagotavljanje razsvetljave v skladu z idejo ureditve lože.
 7. Končna dela na notranji opremi, pohištvo in dodatki.
Balkonska ureditev

Pomembno je, da ne samo razmišljate o možnostih zaključevanja, temveč tudi vse, kar je podrobno zapisano na papirju: tako lahko dobite popolno sliko o prihajajočem popravilu (kar znatno poveča možnosti za uspeh) in natančno določite proračun.

Balkonska ureditev

Začetek gradbenih del

Uresničitev zamisli o zaključku balkona se začne s čiščenjem prostora za prihajajoče spremembe. Zato je treba razstaviti stare stvari nabrali v preteklih letih na ložo, urejeno in premakniti vse, da še vedno lahko bili koristni za druge lokacije za shranjevanje ali, na primer, da bi v koči. Po čiščenju balkonskega prostora se je treba ukvarjati z drugimi dejavnostmi.

Balkonska ureditev

Zasteklitev lože

Okvir ali brez okvirja, funkcionalna in odporna PVC okna ali razkošna lesena, dvokomponentna ali dvokomorska dvojna zastekljena okna, videz in mere. Naročite lahko običajno prosojno steklo, vitraž ali tonirano.

Balkonska ureditev

Hidroizolacija

V večini primerov, za zaščito pred neugodnimi vremenskimi razmerami uporabimo ploskovno izolacijo na osnovi univerzalno tekoče gume, polimerov ali asfalt, strešni material, posebno oligonukleotidov ali impregnirani z vodoodbojnim učinkom.

Balkonska ureditev

Zagrevanje balkona

Izolirajte vse elemente balkona (ter stene, tla in strop). Tehnologija omogoča montažni okvir (kovina ali les), vodotesnim slojem in nato polaganje grelec (penoplex stroje, penaste plastike, mineralna volna deska) in parna zapora material, ki je lahko, na primer polietilen ali penofol.

Uspešna rešitev bo namestitev ogrevanega sistema talno ogrevanje na loži. To bo omogočilo opremiti ne samo funkcionalno sobo za dober počitek, temveč tudi spalnico, kjer se ne bo strah, da noč preživite celo pozimi.

Notranja zaključna površina balkona

Materiale za dekoracijo je treba izbrati glede na finančne zmožnosti, osebne lastnosti lastnikov, dekoracijo sosednje sobe in izbrano idejo o balkonskem dogovoru.
Strop, ki se, mimogrede, lahko opusti, pogosto obložene z oblogo, visoko kakovostno mavčno ploščo ali preprosto pobesnelo. V prihodnosti lahko z lesenimi ploščami naslikamo ali stiliziramo.

Balkonska ureditev

Notranje stene so ponavadi narejene iz plastičnih plošč, univerzalnega lesa ali več proračunskega materiala - vinil tile. Okrasite dolgočasne stene lahko:

 • svetle ozadje;
 • slike v slogu pop umetnosti;
 • vinilne nalepke;
 • dekorativni omet;
 • skrilavec (možnost je odlična za kuhinjo ali študij);
 • sestava več platen;
 • tudi z barvnim trakom ali nalepkami.
Balkonska ureditev

Veliko zanimivih idej zagotavlja oblikovanje prostora v mirni barvni shemi z dodelitvijo enega svetlega elementa: masivne zavese na balkonu, kontrastna posteljnina, originalni del dekorja.

Balkonska ureditev

Za tla, odvisno od celotnega stila balkonske sobe, je primeren laminat, linolej, preproga. Po opravljanju vseh potrebnih del lahko nadaljujete s postavitvijo balkonske sobe: ureditev pohištva in dodatkov, dekoracijo.

Balkonska ureditev

Variante namestitve balkona

Glavne ideje oblikovanja balkona so omejene na naslednje možnosti, ki jih je mogoče namestiti v zaprtih prostorih.

Balkonska ureditev

Kuhinja

Lođa bo postala odlično nadaljevanje sosednje kuhinje. Praviloma v dodatni sobi postavite veliko mizo (na okensko polico) ali majhno mizo s stoli.

Balkonska ureditev

Spalnica

Ta nestandardna rešitev popolnoma ustreza namestitvi majhnih stanovanj.

Balkonska ureditev

Kabinet

Na balkonu lahko postavite računalniško mizo (čeprav boste morali narediti individualni red), več visečih polic ali nizko ohišje za papir. Namesto pisarne lahko opremite šolsko delovno mesto.

Balkonska ureditev

Športna dvorana

Možnost je primernejša za velike balkonske sobe, kjer se na priročnem mestu nahajajo več simulatorjev, športne opreme in joge.

Balkonska ureditev

Mini-vrt ali kuhinja

Takšna ideja bo lastnikom zagotovila sveže zelenje celo pozimi. Toda na balkonu lahko postavite cvetje s čudovito kompozicijo.

Balkonska ureditev
Balkonska ureditev

Otroški kotiček

Vsak otrok bo zadovoljen z visečo mrežo, šotor ali celo sandbox v apartmaju, mini kuhinjo ali delavnico. V enosobnih apartmajih, kjer družine živijo z naraščajočim otrokom, lahko balkon postane nekaj analognega ločene otroške sobe.

Balkonska ureditev

Delavnica

Ženska z veseljem opremi prostor za svojo najljubšo poklicno dejavnost. V skladu s projektom je delavnica zelo podobna kabinetu: dovolj je, da mizo (s šivalnim strojem) postavite na stojalo in nekaj polic za potrebne sitotirke ter kupite tudi dobro namizno svetilko.

Balkonska ureditev

Domača kavarna

Če naredite bar na balkonu (na primer z okenske police) in kupite nekaj visokih stolov, lahko opremite odlično mini kavarno. Še posebej dobro je, če bo pogled iz okna primeren za takšen stil.

Balkonska ureditev

Prostor za sprostitev in sprostitev

Lahko postavite na ložo mehko kavč, gugalnico, talno svetilko, mizo in druge predmete, ki so povezani z mir in udobje. Dodajte pritličje ustrezne zavese na balkonu, cvetlični tisk ali lesene opaže.

Balkonska ureditev

Natančno shrambo

Če res nimate dovolj prostora za shranjevanje, morate na balkon postaviti nekaj dodatnih omar in omar.

Balkonska ureditev

Domača knjižnica

Naj bodo vaše najljubše knjige na balkonu sprejemljive, če zagotovite potrebno temperaturo in vlažnost.

Balkonska ureditev

Ideje za majhen balkon

Vse zgornje možnosti niso primerne za majhno sobo. V tem primeru morate izhajati iz sobe, ki je v bližini balkonske sobe. Ideje za majhen balkon lahko vključujejo zasnovo okenske police v obliki jedilne mize (če je soba v bližini kuhinje), ureditev pisarne ali namestitev več fotelj in talne svetilke.

Balkonska ureditev

Zasnova ideje majhnega balkona pogosto omogoča tudi vizualno razširitev, ki se seveda ne sme zanemariti. Zato je neželeno, da uporabite masivne dekorativne elemente, grobo pohištvo, obilo podrobnosti. Za končno obdelavo je bolje uporabiti svetle barve in sijajne površine.

Balkonska ureditev

Ogrevan balkon, opremljeno v določenem slogu, prepričan, da bo vrhunec doma in ne bo le povečalo področje uporabnega prostora, ampak tudi, da bi našli prijeten kraj za oddih ali dodatno funkcionalno prostor.

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (No ratings yet)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

22 + = 29

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: