Canapea rotundă – model funcțional pentru dormitor, bucătărie și cameră de zi (22 fotografii)

O canapea rotundă rupe toate stereotipurile despre interiorul clasic și poate modifica aspectul camerei de zi sau al dormitorului, fără a fi recunoscut. Forma non-standard a canapelei dictează anumite reguli atunci când o alegeți. Mobilierul neobișnuit poate face camera exclusivă, dar, de asemenea, ușurează interiorul fără gust, dacă aspectul și designul nu au fost gândite în prealabil.

Caracteristici de alegere

Pentru a alege în mod corespunzător un model circular al canapelei, trebuie să stabiliți mai întâi dimensiunile acesteia. Canapele rotunde pentru camera de zi și dormitoare sunt mari și compacte. Ultima în stare pliată poate deține mai mult de două persoane, iar în răspândirea are o dană cu un diametru de 2 m modele mari de dormit variază, de obicei, în intervalul de 2,0 m. - 2,5 m.

Banchetul rotund

Bej canapea rotundă

Experții spun că pentru o canapea mare va necesita o suprafață de cameră de cel puțin 25 m², pentru ca o mică canapea să aibă o suprafață de cel puțin 20 m². În cazul în care canapeaua este o formă rotundă pus într-o cameră mică, camera va arăta aglomerat. Din același motiv, modelele rotunde ar trebui să fie selectate cu atenție restul mobilierului. Mobilierul ar trebui să fie un pic, și ar trebui să arate ușor, cu excepția cazului în care nu este scopul de a decora o cameră în stilul baroc sau Art Deco.

Canapea rotundă albă

Negru canapea rotundă

O canapea rotundă este elementul central al decorării interioare și nu este amplasată aproape de pereți. Concluzia este logică că acest model nu este destinat micilor apartamente din perioada sovietică, cu excepția cazului în care au fost supuse unei reamenajări majore. Dar pentru cabane de tara si apartamente moderne, un model rotund canapea poate fi o alegere ideala.

Cană rotundă în interiorul casei

Caracteristici funcționale și metode de transformare

Ambele canapele mari și rotunde sunt produse cu un loc de dormit transformant. Modelele rotunde diferă în ceea ce privește designul și sunt:

 • modular;
 • monolit;
 • transformatoare.

Canapele modulare sunt mai funcționale, constau în blocuri alunecoase. Părțile mobile în timpul zilei sunt amplasate în cameră ca locuri suplimentare și o masă de cafea. Astfel de modele nu au un pat plat și nu se simt confortabil pentru utilizarea nocturnă constantă. Canapele modulare vor fi cea mai bună alegere pentru camerele de zi mici, atunci când un pat este folosit într-un singur format pentru oaspeții de noapte.

Canapea rotundă monolită are o parte principală staționară, deci pare mai respectabilă, dar ocupă o suprafață mare. Acest model nu poate fi plasat într-un dormitor standard sau într-un living mic. Dar patul are o suprafață plană în comparație cu canapelele modulare și modelele-transformatoare.

Canapea pentru ferestrele din bay

Canapea rotundă în camera de zi

Un canapea rotundă-transformator se va potrivi perfect într-un dormitor spațios. Spălătorul nu este la fel de confortabil ca în cazul modelelor monolitice, dar are mai mult succes decât canapele modulare, compozite. Între ele, transformatoarele diferă în proiectarea mecanismului, care poate fi:

 • debrosabile;
 • pliere;
 • cu jumătate de inimă.

Cană cu canapea extensibilă cu mecanism de rulare - cea mai populară versiune a transformatorului. Baza canapelei se rostogolește de sub partea staționară a scaunului. Întoarcerea la pat are loc rapid și fără efort fizic. Un model cu acest design este potrivit pentru dormitoare pentru copii și adulți, camere de zi.

Canapea din piele rotundă

O canapea rotundă cu un mecanism de pliere este confortabilă, spatele este plat, articulațiile nu sunt practic simțite. Transformarea are loc cu ajutorul spătarului rabatabil și a părților laterale în mișcare. Transformator pliabil adecvat pentru camere de zi și dormitoare. Trebuie avut în vedere faptul că cu mecanismul de pliere copilul este mai dificil de manevrat decât structura retractabilă. Mai durabilă este o canapea rotundă plată pe cadrul metalic. Modelele cu baze de lemn se uzează mai repede și se rupe.

Scaun rotund

Cană rotundă în stil minimalist

O canapea circulară cu un mecanism pe jumătate se referă la modele modulare. Jumătățile mobile ale canapelei sunt legate între ele, formând un dormitor. Transformatoarele semi-sunt rareori utilizate pentru somn, numai pentru oaspeți și sunt dotate cu camere de zi.

Canapea modulară rotundă

Cană rotundă în stil neoclasic

Umplutură și tapițerie

Calitatea somnului afectează nu numai modul de a transforma o canapea plată rotundă, acordați atenție umplerii părții moi a modelului ales. Scaunele din orice canapele sunt realizate fie pe un bloc de primăvară, fie sunt umplute cu spumă poliuretanică (spumă poliuretanică). Producătorii adevărați, lipsiți de scrupule, folosesc uneori deșeurile de fabricare a mobilei ca umplutură, dar din moment ce canapeaua rotundă face parte din clasa premium și nu se întâmplă ieftin în principiu, nu vom lua în considerare această opțiune.

Canapea rotundă din răchită

Dacă comparați umplutoarea FPU și blocul de arc, spuma poliuretanică este semnificativ inferioară. Spațiul de dormit al arcurilor se adaptează bine la contu
rurile corpului, restabilește repede forma, durabil, dar acest lucru se întâmplă dacă scaunul este realizat într-un sistem de arcuri independente. Dacă un arc iese din funcționare, aspectul canapelei și confortul somnului nu se reflectă în nici un fel. În cazul în care producătorul a ales o tehnologie mai ieftină, iar scaunul este o unitate cu arcuri interconectate, defectarea unui arc va duce la ruperea părții moi, sclipirea la apăsare, disconfortul unui vis. În acest caz, umplutura de spumă va fi cea mai bună alegere.

Canapea semicirculara

Canapea rotundă pe hol

Pentru producătorii de tapițerii din canapele rotunde folosiți materiale textile sau piele de mobilier:

 • Tapiserie tapiserie.
 • Materialul de Jacquard.
 • Flock - un fel de mobilier din velur.

O canapea din piele rotundă este scumpă, dar izbitoare pentru respectabilitatea acesteia la prima vedere. Un pic mai ieftin este o canapea rotundă cu o tapițerie din piele artificială și un material mai nou - piele ecologică. Piele artificială pentru durabilitate nu este inferior omologului său natural. Ecologia este mai delicată la atingere, dar este mai puțin rezistentă la deformare. În cazul în care casa este locuită de animale, eco-piele este mai bine să nu aleagă. O opțiune practică în acest caz va fi un model cu tapițerie sau tapițerie de jacquard. În plus, materialul textil se referă la materiale care pot fi respirate și dacă intenționați să folosiți canapeaua ca pat, este mai bine să o alegeți.

Canapea rotundă din grădină

Canapea rotundă albastră

Canapea rotundă în interior

O canapea rotundă are dezavantaje:

 • ocupă o mulțime de spațiu util;
 • sub el este dificil de a alege mobilierul finit din magazin;
 • Forma non-standard înseamnă a face accesorii personalizate pentru paturi.

În ciuda dezavantajelor, canapelele rotunde devin din ce în ce mai solicitate, iar designerii oferă consumatorului tot mai multe modele noi și originale. În apartamentele moderne și în clădirile private, canapelele rotunde au fost folosite în dormitoare pentru copii și oaspeți, camere de zi, săli, mese și chiar bucătării.

Canapele rotunde au un avantaj față de canapelele tradiționale liniare. Puteți să-l puneți în orice parte a încăperii, după ce ați deplasat zona de odihnă. Modelul rotund arată bine în centru sau este așezat pe colț. Deoarece canapeaua rotundă nu este amplasată aproape de pereți, spațiul din spatele acesteia este decorat cu lămpi elegante de podea și vase în aer liber. Designul suplimentar nu trebuie să atenueze detaliile interioare principale - o canapea rotundă, astfel încât toate accesoriile și restul mobilei să fie de culoare netedă și linii laconice.

Canapea din material textil

Rotund canapea transformator

Proprietarii de case de tara pot arata imaginatia si pot fi decorati cu canapele sub forma unor ferestre cu arc si faade poliedrice. În clădirile cu fațadă rotunjită, instalarea unei canapele arcuite va economisi spațiu și va permite un număr mare de oaspeți să fie adunați într-un singur loc. Destul de popular este o canapea rotundă pentru bucătării și camere de luat masa cu o fațadă non-standard sau fereastră de fund în cameră. În aceste cazuri, canapeaua rotundă nu are funcția de pat, dar mobilierul încorporat pentru fereastra de fund este realizat numai la comandă.

Canapea rotundă din velur

Canapea rotundă într-o casă de țară

O canapea rotundă în bucătăria unui apartament modern ar trebui să aibă dimensiuni globale mai compacte. Designerii oferă modele cu spate rectilinii tradiționale la colț, lăsând doar partea moale a scaunului rotund. Această canapea economisește în același timp spațiu și oferă camerei un aspect original. Este convenabil să puneți un canapele unghiular și modular cu un mecanism rotativ. Astfel de modele sunt transformate în forma dorită, în funcție de circumstanțe. În bucătărie, materialele se uzează mai repede și se murdăresc, astfel încât este practic pentru bucătărie să aibă piele naturală sau artificială ca material de tapițerie.

Canapea verde rotundă

Radius colțuri moi, și anume așa-numitul experți de mobilier-canapele si forma rotunda cu arc electric, face posibilă pentru a crea interioare personalizate, și pentru a arăta individualitatea în proiectarea propriilor lor case.

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (No ratings yet)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 5 = 1

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: