Ruang tamu hitam dan putih (50 pics): dalaman moden dengan aksen yang terang | tremontgrand.com

Ruang tamu hitam dan putih (50 pics): dalaman moden dengan aksen yang terang

Gabungan hitam dan putih - salah satu teknik reka bentuk yang paling popular untuk menghias bahagian dalam sebuah rumah moden. Klasik yang berterusan, keharmonian sempurna, gaya, bergaya dan moden - semua ini adalah dalaman hitam dan putih. Dalam artikel itu, mari kita lihat reka bentuk ruang tamu dengan warna-warna yang bertentangan ini, jadi saling sepadan. Jadi, apa ruang tamu hitam-putih yang sangat menarik, dan apa yang mempunyai reka bentuk ini.

Ruang tamu hitam dan putih dalam gaya Art Deco
Perabot hitam dan putih dalam gambar di ruang tamu
Ruang tamu kecil yang berwarna hitam dan putih

Faedah

Kelebihan utama, yang memberikan reka bentuk ruang tamu dalam warna hitam dan putih:

 • Ruang tamu mendapat pemandangan yang bergaya. Dalam pedalaman seperti itu juga boleh masuk ke dalam "dinding" biasa, juga, tentu saja, hitam atau putih.
 • Diluted dengan beberapa warna yang cerah, ruang tamu dapat berubah menjadi salun yang indah, di mana seluruh keluarga dan para tamu akan senang berkumpul. Siling siling warna putih, perabot hitam, kertas dinding monokrom atau kertas dinding tradisional dalam nada kelihatan sangat harmoni.
 • Kepelbagaian putih mengembang ruang dan mengubah ruang tamu secara visual ke dalam bilik yang cukup besar. Ruang tamu dengan siling putih dan dinding, dihiasi dengan unsur hitam, memberikan perasaan tanpa berat, tetapi pada masa yang sama pepejal. Siling boleh diregangkan atau tradisional, mungkin dengan aksen dalam bentuk lampu menarik.
 • Pedalaman ini melegakan, tidak menimbulkan ketegangan untuk mata, menenangkan. Oleh itu, reka bentuk hitam dan putih sesuai untuk mewujudkan persekitaran yang direka untuk rekreasi.
 • Ruang tamu di pedalaman monokrom kelihatan halus, halus.
 • Kontras yang dicipta oleh dua warna bertentangan, membolehkan anda menyerlahkan butiran menarik pedalaman. Perabot mengambil bunyi khas, dan kertas dinding atau kertas dinding di dinding dalam versi hitam dan putih sentiasa bergaya.
 • Rangkaian ruang hitam dan putih memberikan ruang dalaman yang tidak perlu diubah sesuai dengan trend fesyen yang pantas. Skala monokrom dalam prestasi hitam dan putih moden akan selalu menjadi popular. Oleh itu, setelah mengeluarkan ruang lukisan dalam warna hitam dan putih, anda pasti akan membuat reka bentuk yang bergaya selama bertahun-tahun.
Ruang tamu dapur berwarna hitam dan putih dengan aksen krim
Aksen merah di pedalaman hitam dan putih
Ruang tamu hitam-putih yang selesa
Ruang tamu makan hitam dan putih
Dinding hitam dan putih di ruang tamu

Dinding hitam dan putih di ruang tamu minimalis
Dinding hitam dan putih di ruang tamu kecil
Dinding hitam di ruang tamu putih besar
Perabot dan hiasan hitam dan putih di ruang tamu

Ciri gaya dalaman

Ruang tamu gaya mana yang paling sesuai untuk julat hitam dan putih:

 • Pilihan yang ideal akan menjadi pedalaman dalam gaya minimalis. Ia paling baik digabungkan dengan skala laconic yang ketat. Terutamanya bergaya siling regangan putih, perabot hitam dan kertas dinding hitam atau putih atau kertas dinding.
 • Ruang tamu, yang dipegang mengikut kanun klasik, juga akan kelihatan hebat dalam warna hitam dan putih. Dengan siling putih, lantai dan dinding, walaupun dinding tradisional dalam warna hitam akan kelihatan menarik.
 • Interior yang khusus, tetapi dalam gaya boho itu juga digabungkan dengan bunyi moden hitam dan putih.
 • Gaya Lacon Scandinavia sempurna digabungkan dengan warna hitam dan putih. Barisan yang ketat mudah kelihatan sangat baik di pedalaman seperti itu. Perabot hitam, kertas dinding vinil yang bergaya atau kertas dinding dalam warna-warna yang sesuai sangat sesuai dengan pedalaman ini, dan siling putih yang terbentang ini menambah rasa lapang.
Kerusi berlengan kuning di ruang tamu hitam dan putih
Coklat, hitam dan putih di pedalaman ruang tamu
Kelabu, putih dan hitam di pedalaman ruang tamu
Kelabu, kuning air, putih dan hitam di pedalaman ruang tamu
Pelbagai jenis pangsapuri hitam dan putih
Ruang tamu hitam dan putih dalam gaya loteng
Ruang tamu mudah hitam dan putih
Ruang tamu ruang tamu hitam dan putih
Hiasan ruang tamu hitam dan putih dalam gaya Scandinavia

Perabot Bilik Tidur

Cara memilih perabot untuk ruang tamu monokrom hitam dan putih:

 • Jangan gunakan perabot yang dibuat dalam satu warna - hitam atau putih. Harmoni dan menarik akan menjadi sofa putih dengan lengan hitam hitam atau almari pakaian hitam dengan butiran hiasan putih. Dan kertas dinding atau kertas dinding yang sepadan akan membantu ruang untuk menjadi satu keseluruhan.
 • Kelihatan baik di kulit ruang tamu. Ia boleh dipasang dan sofa, dan kerusi.
 • Adalah lebih baik menggunakan kayu semulajadi, berkualiti tinggi yang dicelup dan diproses. Pedalaman akan kelihatan sangat mahal dan dihormati.
Sofa hitam dan putih dan kerusi berlengan di ruang tamu
Kerusi berlengan hitam dan putih dan meja kopi putih di pedalaman ruang tamu
Kepentingan apartmen hitam dan putih
Perabot putih dan hitam di pedalaman ruang tamu-dapur
Ruang tamu hitam dan putih dalam gaya Norway
Ruang tamu hitam dan putih dengan aksen biru
Ruang tamu makan hitam dan putih
Ruang tamu dapur hitam dan putih
Ruang tamu hitam dan putih dalam gaya berteknologi tinggi

Petua

Seperti dengan skala hitam dan putih, anda boleh memberi ruang tamu dengan gaya yang bergaya dan sentuhan topikal:

 • Pemandangan yang sangat baik di dalam ruang hitam dan putih moden di ruang tamu yang sama dengan karpet hitam dan putih. Permaidani kelihatan bergaya, dihiasi di bawah kulit zebra atau dengan hiasan grafik. Untuk julat hitam dan putih, garis mudah dan perhiasan paling sesuai.
 • Membuat ruang tamu berwarna hitam dan putih, lebih baik tidak terhad kepada dua warna. Ini juga berlaku, tetapi dalam kawasan yang sama ada perasaan sejuk dan tidak bermaya. Ia akan menjadi lebih menarik untuk menggunakan halftones, warna peralihan antara hitam dan putih. Ia boleh menjadi kelabu muda dan versi yang lebih gelap. Mereka memberikan kedalaman bilik, dan suasana - rupa bergaya. Sebagai contoh, sofa yang diperbuat daripada suede kelabu, langsir grafit kelabu ringan, dinding berwarna keluli atau perabot kelabu gelap akan kelihatan sangat harmoni dalam ruang hitam dan putih.
 • Gunakan butir-butir terang dalam kuantiti yang kecil. Beberapa tempat berwarna merah jambu, kuning atau zamrud menghiasi ruang tamu, menjadikan pedalaman lebih berani dan meriah, dinamik. Di samping itu, reka bentuk monokrom yang dicairkan dengan maklumat yang terang tidak akan membosankan dan terlalu ketat. Pada masa yang sama, adalah wajar untuk meninggalkan siling putih, dan menggunakan butir-butir terang menggunakan kertas dinding, wallpaper atau unsur hiasan.
 • Warna hitam membantu memberi tumpuan kepada beberapa butiran menarik di pedalaman, dan putih memberikan rasa mudah. Oleh itu, ketika memilih perabot, disarankan untuk menggunakan lebih banyak warna hitam, dan beli kertas dinding atau wallpaper untuk dinding - fokus pada warna putih.
Aksen oren di ruang tamu hitam dan putih yang selesa
Ruang tamu hitam dan putih dengan perapian
Ruang tamu hitam dan putih dalam gaya berteknologi tinggi
Ruang tamu hitam dan putih dengan sofa hitam dan kelabu
Ruang tamu hitam dan putih kecil dalam gaya Art Deco
Ruang tamu dapur dapur gabungan hitam dan putih
Ruang tamu hitam dan putih dengan cetakan
Hiasan bilik makan hitam dan putih
Ruang tamu hitam dan putih dengan aksen yang terang
Kerusi berlengan hijau di ruang tamu hitam dan putih
Ruang tamu hitam dan putih yang besar
Perpustakaan ruang tamu hitam dan putih

Warna yang digemari

Ciri-ciri pilihan teduh semasa untuk ruang tamu:

 • Sekiranya anda memilih warna hitam yang utama, perlu diingat bahawa pedalaman ini paling sesuai untuk lelaki tunggal yang mengetuai gaya hidup aktif. Dalam pedalaman hitam putih yang bergaya, di mana putih adalah pilihan, dan yang hitam adalah yang utama, lelaki itu akan selesa tinggal, kerana ruang menjadi kuat, kejam dan moden. Adalah lebih baik menggunakan gabungan permukaan berkilat dan matte, di mana gloss hitam akan berlaku. Permukaan yang cemerlang akan menjadikan bilik kurang suram - berkilat boleh menjadi peralatan rumah, dinding dan perabot lain. Sempadan atau siling tradisional harus tetap putih pada masa yang sama.
 • Anda boleh bereksperimen dengan siling, menyisipkan kertas dinding itu dengan gambar moden atau kertas dinding yang indah di hitam dan putih, di mana putih mendominasi.
 • Ia tidak disyorkan untuk menggunakan warna hitam yang dominan di dalam bilik kecil, kerana ia jelas mengurangkan ruang. Oleh itu, hanya pemilik perumahan moden perancangan percuma boleh diakses. Untuk bilik kecil, anda boleh meletakkan maksimum perabot hitam dan putih dan tampal kertas dinding atau kertas dinding dalam julat yang sesuai.
 • Bahagian dalaman dengan siling putih, perabot dan dinding membuat bilik luas, bebas, meriah dan cahaya. Ideal untuk keluarga, menyumbang kepada pencapaian keharmonian dan ketenangan di dalam rumah.
 • Pastikan anda menilai seberapa baik ruang menyala, sebelum memilih warna semasa. Jika terdapat hanya satu tingkap di ruang tamu, dan kemudian yang kecil, dan pergi ke utara, maka lebih baik tidak memilih warna hitam, kerana ruangan itu akan menjadi sangat suram. Untuk menjadikan bilik itu lebih ringan, gunakan siling regangan putih tulen.
 • Di dalam bilik dengan warna hitam, mesti ada banyak lagi lampu, dan di semua peringkat - tidak disyorkan untuk dihadkan hanya pada lampu siling. Pastikan lampu dan lampu meja, dan lampu lantai dan, mungkin, pencahayaan lampu tambahan dengan lampu mentol yang terang, membantu ruang zonat. Siling regangan akan menjadi pembantu yang terbaik untuk mewujudkan pencahayaan bilik yang baik.
 • Walaupun dengan pilihan warna hitam utama, tidak pernah membuat siling hitam - ia harus dalam mana-mana dalam warna cahaya. Siling hitam di kawasan pedalaman mempunyai kesan menghancurkan, yang memberi kesan ketara terhadap jiwa dan mood.
Ruang tamu hitam dan putih yang bergaya
Ruang tamu hitam dan putih dalam gaya Scandinavia
Perabot beige di ruang tamu hitam dan putih
Ruang tamu dapur hitam dan putih dalam gaya Scandinavia
Ruang tamu hitam dan putih dalam gaya Art Nouveau
Ruang tamu hitam-putih bergaya di gaya Art Deco
Ruang tamu hitam dan putih dengan podium
Reka bentuk ruang tamu hitam dan putih
1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (No ratings yet)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 3 = 2

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: