Hogyan válasszunk vinyl tapétát (21 fotó): funkciók és gyönyörű design példák | tremontgrand.com

Hogyan válasszunk vinyl tapétát (21 fotó): funkciók és gyönyörű design példák

A javítás az egyik fő helyet foglalja el egy személy életében, annak ellenére, hogy nem gyakran tesszük. Fontos, hogy egy házat hozzanak létre magának. A hangulatos és natív fészek kényelmesnek kell lennie, és nem okoz negatív érzelmeket. Készítsen egy ideális beltéret, és válasszon neki egy gyönyörű, de ugyanakkor biztonságos anyagot, nehéz. A háttérkép kiválasztása az egyik legnehezebb dolog.

Stílusos vinil tapéta a fürdőszobában

A háttérkép kiválasztásának paraméterei egyszerűek:

 • ár;
 • minősége;
 • színes oldat;
 • nedvességállóság;
 • karcolásokkal szembeni ellenállás, rajzok;
 • tűzállóság.

Értékelje a minőséget, kapsz ezeket vagy más háttérképet. A lakosság különböző kategóriáinak igénye vinil háttérképet használ.

Ragyogó vinyl tapéta a nappaliban

Tapéta jellemzői és jellemzői

Vinyl tapéta kétrétegű. A felső réteg vinil, és különböző színes megoldások és minták képviselik:

 • monokróm: világos és sötét, fehér, piros, lila, szürke, kék, bézs és egyéb színek;
 • tapéta csíkos;
 • Dombornyomással;
 • multi-ton;
 • egy képet.
Vinyl tapéta a nappaliban

A második réteg nem szőtt vagy papír. Az alsó réteg, a vinil tapéta egy nem szőtt alapon és a vinil tapéta papír alapú megkülönböztetése. A tapéta ezen oldala ragasztva van a falhoz.

A tapétát bármilyen helyiségben lehet ragasztani: a konyhában, a nappaliban, a folyosón, az óvodában. Az ilyen háttérképek belseje életre kel. A vinil tapéta szoba egyedülállónak tűnik.

Vinyl tapéta egy tégla a nappaliban
Vinyl tapéta egy tégla a nappaliban

Az ilyen háttérkép ragasztásának egyik jellemzője a speciális ragasztó használata. Fontos, hogy ne rohanjon és ragadjon le a fenék. Legyen óvatos, és ügyeljen arra, hogy a tapéta ne nyúlik meg.

A bevonat meglepő tulajdonságai közé tartozik a hangelnyelés, a nedvességállóság és a nem éghetőség. Ráadásul az ilyen tapéták károsítása, rajza és felirata nem szörnyű.

Piros és krémes vinil tapéta a nappaliban

típusok

A vinil felső rétege többféle lehet. A vastagságtól, zajelnyeléstől, külső jelzőktől és funkcióktól függően a tapéta a következő típusokra oszlik:

 1. sima. Tartós, dombornyomott anyag. A formatervezett vinil tapéta lehet tégla és kő. Hát mossa. A sima vinyl tapéta nem fél a fénytől, ezért ne égjen.
 2. szilárd. Ellenáll a sérülések tapéta. Sűrű szerkezet. Képes különböző befejező anyagokat utánozni. Jó levegőt engednek át.
 3. selyem. Csodálatos a textúra és a tapéta megjelenése. Emlékeztesse a selyem szövetet finomsága és ereje miatt. A vinil készítés folyamatát selyemszitanyomásnak hívják.
 4. habosított megkönnyebbülés vinyl. A habréteg lehetővé teszi a tapéta lélegzését. Ugyanakkor egyedülálló egyértelmű és megkönnyebbülési minta. Az anyag nem nehéz és könnyű dolgozni. Az ilyen háttérkép jó a konyhai tervezéshez, mivel moshatónak tekinthetők. A rongyot jól töröljük, ezért gyakran használják mennyezeti anyagként. Az ilyen háttérképek elrejthetik a szoba falainak hiányosságait és szabálytalanságait.
Szürke vinyl tapéta egy minta a hálószobában
Fekete és fehér vinil tapéta a minta a nappaliban
Krémes vinil tapéta a klasszikus hálószobában

méltóság

A vinyl tapéta előnyei hosszú ideig szerepelhetnek. Ebből kifolyólag népszerűsége exponenciálisan nő. Ezek az előnyök a következők:

 • stílusos és szép design. A színek széles választéka és a fedőfesték jellege miatt a vinyl tapéta különleges és népszerű.
 • A képesség, hogy úgy nézzen ki, mint más befejező anyagok. Tégla, cserép, kő, gipsz - mindez lehet vinyl tapéta.
 • Képes a fogásokat elkapni és késleltetni.
 • Képesség a vizuális egyenlőtlenségek kiküszöbölésére.
 • Az anyag sűrűsége.
 • Nedvességállóság.
 • Ellenáll a károsodásnak.
 • Biztonságos és ártalmatlan összetétel.
Vinyl tapéta a konyha belsejében

Készítsen egyedülállóan a gyermekszobát, a hálószobát, a folyosót és a nappaliat. A vinil tapéta dekoráció fog játszani egy új fényt. Válassza ki a színe: rózsaszín vagy bézs, sárga vagy kék, barna vagy mintás. Hangsúlyozd ki otthonod egyéniségét, és kényelmesebbé tedd ilyen háttérképek segítségével.

Vinyl tapéta a Provence stílusban zöldség mintával
Fekete-fehér vinil tapéta az óvodában

A hátrányok a vinil háttérképek

A vinil tapéta káros? Milyen hátrányai vannak? A mesterségesen létrehozott anyagokhoz hasonlóan a vinil tapéta hátrányai is vannak:

1
 • lehetséges to
  xicitás. Nem minden gyártó végez minőségi munkát a tapéta gyártásánál. Gyakran előfordul, hogy egy alacsony minőségű gyártó az olcsó és kémiailag veszélyes nyersanyagokból gyenge minőségű háttérképet állít elő. Fontos, hogy ellenőrizze a GOST megfelelőségi tanúsítványát.
 • tapéta nem lélegzik. A vinil háttérkép kiválasztása nem mindig néz az alsó borítóra. A légáteresztő képességért felelős. Vegyél háttérképet nem szőtt alapon - jobbak, mint a levegő.
 • nehézségek ragadnak. A tapasztalatlan és először találkozott ilyen háttérkép építők munka kevés baj. A vinil tapéta a papíron gyakran zsugorodik. A lumenek elkerülése érdekében ragasszuk vissza őket.
 • Vinyl tapéta - nem a legolcsóbb. De az ár igazolja a minőséget.
 • tapéta papír alapon félnek a hőmérséklet csökkenése és a kondenzáció. Nem ajánlott ragasztani a konyhákat és a fürdőszobákat. Válassza ezt a nem szőtt alapot.

Ezeknek a tapétáknak hátrányai vannak, de óvatossággal és gondos munkával a felesleges bajok hátrányait nem szabad átadni. A javítás nagy siker lesz. Gyönyörű ház és tapéta - a tulajdonos arca.

Modern vinil tapéta a belső térben
Krém csíkos és egyszólamú vinil tapéta a belső térben
Szürke vinyl tapéta a belső térben

Válasszon helyesen a háttérképet

És hogyan válasszon vinil háttérképet? Nem csak a festéket vagy a ragasztót nehéz kiválasztani. A megfelelő háttérkép megtalálása is nehéz feladat - számos árnyalatot figyelembe kell venni. Vannak kérdések: milyen alapon kell választani, mi lesz a legfelső réteg, kék vagy sárga, fekete vagy rózsaszín, dombornyomott háttérkép vagy tapéta? Kitaláljuk.

Világos vinil tapéta a nappaliban

Konyha és fürdőszoba - magas páratartalom és hőmérséklet. A mosható tapéta vagy polipplének alkalmasak itt. Emellett kiváló vinil tapéta a mennyezeten. Fontos figyelni a hullám jelére, jelezve a nedvességállóság szintjét. Így például egy hullám a közepes szilárdság vízállóságát jelzi, a tapéta nem fél a nedves tisztítástól. Két vagy három hullám jó tulajdonságokat és magasabb fokú stabilitást jelez. A fésű és a hullámok szimbóluma egyidejűleg azt jelzi, hogy a tapéta nem fél a kefék és a szivacsoktól. Az ilyen háttérképek szintén fotó háttérképek formájában.

Olíves vinil tapéta mintával

A gyermekszobában a habosított vinil nagyszerű.

A gyapjú tapéta alkalmas hálószobákra. Teljesen szellőztetettek. A fekete-fehér, fekete és vörös, szürke és lila kombináció felvételével hangsúlyozhatja az ízlését és a teremben való meggyőződést.

Figyelem! A jó légzésvédő tapéta kis lyukakkal rendelkezik - perforáció mindkét rétegben.

Vásárlás előtt szagoljon egy tekercset. Az aceton szaga figyelmeztetni fogja Önt. Minőségi tapéta nem szaga. Ne vásároljon, és abban az esetben, ha a tapéta olajos felületet tartalmaz. Ez a vinil száraz.

Vinyl tapéta és csempe a fürdőszobában

Ápolás és tanácsadás

Háttérkép, mint bármelyik dekoráció és bútor a házban, gondozásra van szüksége. A vinilek mosható tapétát jelentenek, de nem kell túlzásba vennünk. Figyeljen a címkére, azt jelzi a nedvesítés mértékének (hullámok száma). Az információk alapján válassza ki a megfelelő mosó- és tisztítóeszközt. Tisztítási szabályok és tippek:

 • A domborműveget először szárazra kell törölni egy porszövetrel, majd nedves ruhával. Vigyázzon, nehogy túlzottan hidratálja.
 • Víz, detergens oldat, alkohol - kiváló nedves tisztításhoz és tapéták tisztításához.
 • A háttérképet alulról felfelé kell mosni.
 • A termék kiválóan alkalmas a festéshez.
 • Távolítsa el a tapétát a falakról 2 lépésben. Először távolítsa el a felső réteget. Kefék, kések, spatulák segítenek. Ezután az alj vízzel és spatulával.
Fekete és fehér vinil tapéta a hálószobában

Javítás közben fontos figyelni a háttérkép kiválasztására. Vinyl háttérképek azonban vannak a saját árnyalatai és nehézségei a munkájukban, de a belső egyéni és gazdagság. A ház mestere elkapja az irigylésre méltó pillantásokat és a vendégek csodálatát. Ne mentse a szépséget.

Bézs barna vinil tapéta a nappaliban
Virágos élénk tapéta
Vinyl tapéta országstílusban
1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (No ratings yet)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 62 = 70

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: