Șemineu în interior (26 fotografii): design modern al unui living confortabil, dormitor, bucătărie sau hol

Șeminele din interiorul casei sau apartamentului sunt nu numai un mod de încălzire, ci și un simbol al căldurii, ele dau pace și liniște, unesc întreaga familie. Unul de acest fel este capabil să îmbunătățească designul camerei, deci nu este adesea portalul real de cărămidă cu un coș de fum, ci imitația unui șemineu în interior. Acest lucru este valabil mai ales într-un apartament în oraș, unde este imposibil să se construiască un șemineu clasic din cărămizi. În plus, pentru producția de fum, un șemineu arzător de lemn necesită un horn, ceea ce este inacceptabil în condițiile orașului. Un astfel de șemineu din cărămidă într-un stil clasic este potrivit pentru o casă de țară privată.

Un șemineu electric încorporat în camera de zi

Pentru un apartament în oraș merită luate în considerare alte tipuri de seminee: electrice, perete decorativ, fontă, seminee fals și altele.

Selecția coșului de gunoi

În casele de vară de tip modern rural și în apartamente oraș, semineele sunt cel mai adesea ridicate cu un scop decorativ, deoarece contemplarea unei flăcări evocă un efect psihologic "pacificator". De aceea trebuie să știți criteriile de bază pentru alegerea șemineului. Ce metode de instalare a semineelor ​​sunt disponibile? Ce fel de combustibil oferă acest combustibil? Ce fel de decorare și decorare a șemineului este folosit pentru o sală, dormitor, bucătărie sau cameră de zi? În stil clasic sau de înaltă tehnologie pentru a decora șemineu? Cum să decorezi portalurile încorporate în perete? Finisajul și culoarea șemineului sunt de asemenea luate în considerare aici.

Atunci când selectați un șemineu pentru o casă de țară privată sau un apartament mic, realizat în stil clasic sau de înaltă tehnologie, este important să se ia în considerare cerințele care îi sunt impuse:

 1. În cazul în care seminee din fontă oferă confortul unei case de țară privat, decora interiorul unei săli, dormitor, bucătărie sau cameră de zi, să fie o sursă de încălzire în același timp?
 2. dacă șemineul va fi ridicat în momentul construirii unei case private sau a unui șemineu decorativ convențional în interiorul unei holuri, dormitor, bucătărie sau cameră de zi;
 3. condițiile de siguranță împotriva incendiilor ale unei case particulare, tipul de combustibil utilizat, culoarea, intensitatea muncii, capacitatea de a cumpăra materiale și altele asemenea.
Șemineu mic, în stil de înaltă tehnologie
Șemineu frumos modern într-un interior minimalist
Șemineu electric într-un interior clasic
Șemineu elegant pe fundal de cărămidă albă
Șemineu bej în designul camerei contrastante
Șemineu încorporat în interior retro

Tipuri de seminee

Există diferite tipuri de seminee: fontă, electrică, perete, cuptor de cărămidă și chiar porturi TV. Ele pot avea culori diferite: roșii sau albe, în funcție de stil și stil. Șemineul poate fi decorat în design high-tech, clasic sau modern.

 1. Semineele pe tipuri de combustibil pot fi electrice, lemn, gaze și bio-seminee. Șemineul din lemn oferă un "foc viu" cu o fisură caracteristică. Dispozitivele bioincendiare și dispozitivele electrice nu necesită o "instalare" specială, obținând nici o autorizație. Cu toate acestea, costul bioetanolului și electricității este destul de ridicat. Un șemineu din lemn sau gaz se va arăta cel mai bine într-o casă de țară din lemn sau cărămidă. Acestea sunt tipuri tradiționale de seminee, care asigură eliberarea căldurii datorită arderii de combustibil. În plus, un astfel de cuptor vă permite să vă bucurați de jocul acestei flacări și, de asemenea, să permiteți gătitul pe focul alimentar. Cu toate acestea, un șemineu pentru arderea lemnului necesită un horn și o cameră de ardere. Cu toate acestea, pentru un apartament o astfel de aragaz este practic inacceptabil, pentru că va necesita o cameră adecvată și un permis corespunzător.
 2. Șemineele de tip design pot fi pereți, pereți, insuliți și încorporați. Semineele încorporate au un coș de fum și un cuptor în matricea de perete, care necesită montarea acestora în timpul fazei de construcție. Modelele de perete sunt convenabile la perete. Cuptorul cu insule este situat direct în mijlocul holului, dormitor, bucătărie sau cameră de zi. Un șemineu din colț din cărămizi este situat în colțul camerei. Modelele de perete sunt adesea o opțiune artificială, adică imită doar cuptorul.
 3. Semineele pot fi confecționate din materiale diferite. Pot fi structuri din fontă sau oțel, portaluri din cărămidă sau piatră, variante decorative de perete din cutii, gips-carton sau chiar hârtie simplă.
Casă electrică în perete în sufragerie

Frumos șemineu încorporat în camera de zi luminoasă
Bușon încorporat pe peretele de flori
Scaun electric lung, încorporat
Semineu într-o casă de țară, încadrată de o piatră
Semineu în interior, în stilul neoclasicismului
Un șemineu mic într-un cadru din lemn în sufragerie
Șemineu în interiorul camerei de zi în stil eco

Șemineu pe colț

Șemineul din colț este cel mai adesea găsit într-o cameră mică. Un astfel de aragaz se potrivește perfect în interiorul halei, dormitorului, bucătăriei sau camerei de zi. Șemineul unghiular într-o cameră mică este soluția cea mai funcțională, deoarece vă permite să împărțiți camera în diferite zone. Pentru a face acest lucru, cele mai des folosite structuri asimetrice din cărămizi, a căror formă se întinde de-a lungul unui perete sau cât mai aproape de dreptunghi. Acest cuptor are un stil și un design elegant, precum și o funcționalitate sporită.

Șemineul de colț vă permite să construiți un coș de fum într-unul dintre pereții adiacenți. Șemineul din colț poate fi fabricat din materiale tradiționale, de exemplu din cărămidă sau decorativ. Cu toate acestea, în ultimul caz, în interior se produce un semineu fals, care nu mai poate fi încălzit. Un șemineu artificial în acest caz poate simula un incendiu doar cu ajutorul unui dispozitiv.

În general, șemineul din interior, în dormitor, bucătărie sau cameră de zi, are următoarele avantaje:

 1. O vedere magnifică a focului care se deschide din orice punct al holului, dormitorului, bucătăriei sau camerei de zi;
 2. abilitatea de a aduna prin șemineu o familie sau o companie mare.
 3. design convenabil, care vă permite să creați un design frumos și să potriviți un șemineu confortabil alb în orice stil al camerei: high-tech, clasic sau altfel. Culoarea și designul șemineului pot fi orice, totul depinde de stil și de gustul tău.
Șemineu construit pe colț în camera de zi luminoasă
Șemineu pe colț într-un cadru din lemn
Șemineu pe colț într-o decorare de piatră într-o casă de țară
Șemineu rotund la colț

Seminee în interior

În interiorul camerei se poate folosi un design și un stil diferit: hi-tech, clasic sau altfel. Prin urmare, este extrem de important ca șemineul să se încadreze în designul și stilul existent al încăperii, mai ales dacă nu se remarcă în dimensiune. În stilul de high-tech pentru a economisi spațiu și menține proiectarea de șemineu în interiorul apartamentului pot fi combinate cu diferite obiecte și elemente de decor. De exemplu, deasupra poți pune un televizor, închide poze sau poți pune fotografii. Mai ales eficient va fi uitam la televizor. TV și șemineu sunt acele elemente care atrag atenția pe tot parcursul zilei.

Nu este necesar să plasați un șemineu alb sau roșu sub televizor. Decorațiunile interioare pot avea următoarele opțiuni:

 1. șemineul este așezat perpendicular pe canapea, iar televizorul este opus acestuia;
 2. Canapele și fotolii sunt amplasate într-un cerc în jurul șemineului și televizorul, astfel încât să puteți alege ceea ce doriți să preferați. Puteți lua în considerare și alte opțiuni, astfel încât televizorul să nu scoată atenția de la șemineu.

Decoratiuni interioare ar trebui sa se faca astfel incat culoarea si designul semineului sa fie combinate cu stilul ales. Culoarea lor ar trebui să fie în armonie cu peretele. În acest caz, culoarea, ca și finisajul, poate fi orice. Mobilierul de șemineu pe perete trebuie să respecte, de asemenea, stilul general al camerei.

De exemplu, un șemineu în perete clasic este decorat cu lemn de calitate, marmură sau material de finisare rezistent la căldură. Un element obligatoriu este un raft de marmură sau lemn, pe care sunt montate statuete și sfeșnice.

Șemineu elegant, în stil clasic
Șemineu negru electric într-un cadru din lemn în stil eco
Șemineu lung decorativ în perete
Șemineu încorporat în salon
Semineul original într-o nișă de cărămidă
Un șemineu orizontal încorporat în camera de zi alb-negru
Un șemineu mic într-o nișă decorativă
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (No ratings yet)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

5 + 1 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: