Zónás konyha és nappali (52 fotó): együtt vagy egymástól?

A konyha a ház különleges aurája. A konyhai tervezés követelményei a ház tulajdonosainak igényeitől és preferenciáitól függenek. Zónás konyha - a szoba feltételes felosztása különböző funkciójú zónákba, talán különböző kialakítású. Hogyan lehet megszervezni ezt a helyet, hogy kényelmes, funkcionális és gyönyörű legyen?

Konyha-nappali, sziget

A nappali és a konyha boltívítése

A nappali és a konyha zónája egy reggelizős bárral

Hogyan készítsünk egy konyhát?

A fantázia és a kreativitás a zónázási folyamatban csudákat tehet a konyhatechnikával. Két, három vagy akár négy zóna lehet:

 • Hely az élelmiszerek előkészítéséhez és tárolásához
 • Az élelmiszerek fogadásának területe
 • Bar Area
 • A pihenés és a kikapcsolódás sarka
A konyha-nappali elrendezésének lehetősége

A nappali és a konyha betonblokkokkal való zónája

A nappali és a konyha egy privát házban való elhelyezése

A nappali és a konyha zónája fekete partícióval

A nappali és a konyha zónája színes falakkal

A legtöbb tulajdonos nagyon szereti a konyhát, és mindent megtesz annak érdekében, hogy egy hangulatos és életerős hangulatot teremtsen. A nagy konyhák zónája könnyebb, de nagyon érdekes megoldásokat találni és ötleteket találni egy kis konyhában való helymegosztásra. A bútorok, a világítás és a dekor elemek helyes megoszlása ​​a tér konyhai részét szabadon és könnyebbé teszi. Ezenkívül mindig frissen tekintheti meg a konyhát, és ötleteit ötvözi a tervezéshez.

Konyha-nappali félszigeten

Dekoratív válaszfal a konyha és a nappali között

A konyha és a rusztikus stílusú nappali zóna

Zónás konyha és nappali a házban

Zónás konyha és nappali ajtók

A zónák kétféle lehetnek, attól függően, hogy melyik a környezet és a tervezés.

 1. Vizuális zónázás - ha a tér vizuálisan van elosztva a falak, a padló, a mennyezet és az egyedi elemek világításával, színével és kialakításával
 2. A második faj a fizikai térmegosztás, amelyet funkcionálisnak is neveznek. Itt vannak összefüggő építészeti tervek vagy bútorok

Gyakran a konyhát összekapcsolják a következő szobában, megsemmisítve a válaszfalat, hogy teljes étkezőt készítsenek. Különösen ez a módszer lényeges egy keskeny konyhában, ahol a szoba kis szélessége miatt lehetetlen a konyhabútorok elhelyezésére, valamint egy teljes hely egy székekkel ellátott étkező asztalra.

Konyha-étkező reggelizős bárral

Konyha az ebédlő és a nappali között

A gipszkarton falai között a nappali és a konyha között van

A nappali és a konyha zónája high-tech stílusban

A nappali és a konyha kandallóval való zónája

Vizuális konyha terület

Lehetőség van arra, hogy fényforrások segítségével vizuálisan elválasszák egymástól az egyik zónát. Ezek spotlámpák, közös csillárok, falikarok, asztali lámpák és padlólámpák. Pontforrások alkalmasak a főzési zóna kiemelésére. A csillár teljes fénye ideális az étkező részére. A rúdzónát és a pihenő területet fali, asztali és padlólámpákkal lehet megvilágítani.

Hangulatos konyha-nappali-étkező

A nappali és a konyha területe vidéki stílusban

A nappali és a konyha fehér oszlopokkal való zónái

Figyelem! Minden világító elemnek saját vezetéke van. Adja meg, hogy érdemes a javítás előtt. Ezért gondolja át, és készítsen vázlatokat, terveket, sémákat a javítás befejezése előtt.

A vizuális zónák másik módja az ékezetek eloszlása. Ez a fajta zónák szintén nem fizikailag korlátozzák a helyet. Éppen ellenkezőleg, lehetővé teszi, hogy teljes mértékben megtekinthesse. Úgy néz ki, mint egy fal, díszítve más stílusú, különböző az egész konyhában, amelyhez egy adott területen, például egy étkező asztal.

Konyha-nappali és válaszfal

Oszlopok a nappali és a konyha között

A nappali és a konyha zónája a tetőtérben

A vizuális elrendezést a padló különböző kialakításával is végezzük. Ebből a célból a különböző zónákban lévő padlót különböző bevonatok borítják. Tegyük fel, hogy a konyha munkafelülete csempével van burkolva, az étkező pedig parketta vagy puha fedés.

A szőnyegek és a nagy szőnyegek egy adott zóna korlátozó szimbólumaként szolgálhatnak.

Nagy konyha-nappali szigettel

A nappali zóna és a kis konyha

A nappali és a konyha közötti ablak

Funkcionális zónázás

A térfelosztás tervezése a funkciók szerint különböző módon lehetséges.

 1. Csúszó képernyők vagy ajtórekeszek
 2. Hordozható válaszfalak és függönyök, vakok és hamis falak
 3. Bútorok elkülönítése: bárpultok, állványok, kanapék és egyéb szerkezetek
 4. Építészeti leletek - szint tervezés, lépcsők, íves szerkezetek, válaszfalak
A konyha-nappali eredeti elrendezése

Partíciók a nappali és a konyha között

A padló a konyha és a nappali övezetben

A képernyők fából, gipszkartonból, műanyagból vagy más anyagokból készülhetnek. A méretük és a magasságuk változó, lehetnek a szoba magasságának felén vagy a mennyezetig. A csúszó válaszfalak hasznosak abban az esetben, ha nem tervezed a zónaszivárgást tartósan. Összecsukhatóak vagy áthelyezhetők, és újra összeilleszthetők. A bárpult funkcionálisan oszthatja meg a helyet, miközben egy gyors snacket helyet biztosít.

Konyha-nappali étkezőasztallal
Konyha szigeten a dobogón

Polcok és lépcsők a nappali és konyha övezetében

Kicsi vagy tágas konyha?

Egy kis négyzet alakú konyhában, amikor a tulajdonosok nem akarják teret teremni egy másik terem rovására, és eltávolítják a partíciót egymástól, a padló és a mennyezet miatt a konyha és a nappali helyiséget lehet megtervezni. A könnyű változatban egyszerűen jelölje meg a mennyezet kialakításának színét, vagy csempézze a padlót. A szoba egy része, ahol sütési hely lesz, a konyha belsejében hagyhatja el, és egy olyan cserépet készít, amely ellenáll a károknak. Az ebédlőbe foglalt helyiség rétegelt vagy parkettával van felszerelve, amely még nagyobb biztonságot és otthonos lágyságot biztosít.

Zónás konyha és nappali akvárium

Zóna a mennyezeten a nappaliban és a konyhában

Ívelt nyitás a nappali és a konyha között

A keskeny és kis helyiség zónáira való felosztás változatai egy kis bárpult belsejének bemutatására utalnak. A szokásos értelemben nem kell egy bárpultot használni, akkor a fal partícióját stilizálhatja. Ehhez nem szabad teljesen lebontani a partíciót, csak a felső részét. A zónás konyha kialakításának egyik lehetősége az, hogy feltételesen osztja el a helyet egy gipszkartonból készült, a mennyezetre erősített ívvel.

Világos téglalap alakú konyha-nappali

A nappali és a konyha területe retro stílusban

Képernyő a nappali és a konyhában

Konyha akár 20 négyzetméter. m tekinthető kicsinek, a területrendezés módja művészet. A nagy konyhák zónája sokkal egyszerűbb feladat. Az ilyen konyhák magánházakban, vagy elit új sokemeletes épületekben találhatók. Itt a konyhák egy stúdió formában készülnek, amely lehetővé teszi, hogy megforduljon a fantázia repülés körül. Ha van egy 12 négyzetméteres kis konyhája. m, és több zónával rendelkező konyhát szeretne, akkor valószínűleg meg kell tennie a felújítást.

Ne feledje: nem tudja lebontani a teherhordó falakat, mivel ez veszélyezteti a ház tervének integritását. Engedélyt szerez a Műszaki Leltár Irodájában, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a ház, amelyben élsz, nem fog megsemmisülni a javításod miatt.

Konyha elrendezés opciók

Szekrény a nappali és a konyha között

Üveg rész a nappali és a konyha között

Hogyan válasszunk ki egy konyha területet

Ötletek zoning konyha és nappali kell alapulnia az alapvető szabályokat:

 1. Tekintsük a "három pont" szabályát - a konyha háromszöge három fő zónán nyugszik: tűzhely, hűtőszekrény és mosdó. Ez a három pont a lehető legközelebb áll egymáshoz. Az egyik pontról a másikra vezető úton nem lehetnek akadályok
 2. Az egész konyharész helyének megtalálásának módja az építésen alapulhat a P betű formájában, ha lehetővé teszi a konyhahely kialakítását
 3. Kis vagy keskeny konyha esetén a bútorok elrendezése a G betű formájában valósul meg
 4. A lineáris tervezés megengedett egy szűk konyha lakásban, párhuzamosan széles, de hosszú
 5. 0-formájú elrendezés. Ez a fajta elrendezés nem alkalmas egy kis és keskeny konyha számára, mivel a "sziget" körül épül. A sziget egy íróasztal a konyha közepén maradt, ahol a mosdó található. A tábla és a tábla többi része gazdasági felületet tölt be. A sziget többi formája a konyha kontúrján helyezkedik el
Fehérbarna konyha-étkező

Gipszkarton fal a nappali és a konyha között

Bárpult a nappali és a konyha között

Ha a lakás belsejében a konyha helyzete elég világos, akkor a nappali és a pihenőhely kialakítása egy kanapéval vagy egy bárpulttal pusztán a helyiség alakjától függ. Ha nagy és tágas, például 20 vagy 25 négyzetméter. m, akkor elkülönítheti a pihenő zónát és az élelmiszerbevitelt egy dobozzal rendelkező boltozattal. Az egyik részben a konyha és a másik étkező berendezése.

Tágas konyha-nappali gardróbbal
L alakú konyha

Érdekes ötletek a zónák létrehozására a konyhában

A Hruscsov lakás és a nagy stúdiók tervezésekor az ebédlő pihenésre alkalmas kanapéval történő felszerelését is alkalmazzák. Ez az étkezőt egy nappali helyiségbe fordítja - nem csak evéshez, hanem kisebb "összejövetelek" megszervezéséhez is.

Konyha-nappali, sziget

A nappali és a konyha-étkező zónája

Nagyon előnyös lehet a különbözõ területrendezési technikák kombinációja: funkcionális és vizuális. Vagyis a konyhafelület kiválasztásával a bárban, lépcsőkön, boltokon, bútorrendezésen keresztül valamilyen más módon, valami mással színeződnek hozzá, és kijelölt fényforrások segítségével bizonyos módon kiemeljük a kialakult zónákat.

A zónáknak ez a formája vagy "szíve" elegáns kiegészítő lehet. Például, ha az etnikai stílusú konyhai tervezést választják, a samovar és a tea készlet a dekoráció központi akcentusává válhat.

Zónás konyha-nappali pódiummal
Zónás konyha-nappali íves
Zónás konyha-nappali bárpulttal
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (No ratings yet)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 1 = 1

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: