Плочица плочица за викендице: како направити прави избор (24 фотографије) | tremontgrand.com

Плочица плочица за викендице: како направити прави избор (24 фотографије)

Слободно кретање око локације гарантоват ће не само рад високог ранга, већ и удобан одмор у земљи, тако да прво морају бити опремљене удобне и сигурне стазе. Оптимална опција за њихов дизајн - плочице за плочице за стазе у земљи.

Врсте блокова

Класификација материјала може бити изведена методом производње: вибрација, вибропрес:

 • вибролитаиа - као основа користи се цементни малтер, у коме се додају пластифицирани адитиви. Специјалне виброформе напуњене су мјешавином, од које се вода постепено уклања. Садржај контејнера се сабија, а затим изводи и осуши (око 12 сати). Предности методе: могуће је производити блокове различитих облика и различитих украсних површина. Недостаци методе: производи имају малу отпорност на мраз, ниску снагу, високу цену;
 • виброписана - исте смеше се користе за производњу, а начин производње је другачији. Садржај контејнера је изложен високом притиску. Захваљујући овој технологији, блокови стичу снагу и густину. Предности методе: плочице боље толеришу промене температуре, механички напон. Недостаци укључују скроман избор облика (углавном правоугаоника).

Такође је могуће разликовати две врсте плочастих плоча, које се разликују у материјалима производње: гранит (природни производ) и пластика (вештачка база).

Беле плочице за поплочавање

Бетонске плочице

Цобблес за викендице

За производњу гранитних плочица (на популаран начин - плочице), плоче се сјече, а затим се раздвајају. Гранит - природни камен, који карактеришу високи параметри отпорности на мраз и механичку стабилност. Предности плочица су такође пријатан изглед, дуг и поуздан радни век (око 25 година), а мана је сложеност блокова за обраду и висока цена (због скупих сировина). Када постављате такав пут, важно је поправити све шипке на једном нивоу и покушати да минимално држите размак између плочица. Траса ће бити равна ако производ од 100к100к50 мм има грешку од +/- 10 мм.

Пластична плочица плочника за викенде почиње тихо замењивати природне материјале. Површина блокова успјешно имитира природне текстуре, иако је квалитет производа очигледно инфериорнији од оних направљених од природних материјала. Међутим, не може се порећи предности пластичних плочица: ниска цена, одличан изглед, лакоћа полагања.

Плочица за камен у рушевинама у земљи

Плоче од тротоара за дрво

Пут од поплочаних плоча

1

Како одабрати плочу за плочу за дацху?

Да не би изгубили са аквизицијом, при избору блокова препоручљиво је узети у обзир неколико критеријума.

 1. Климатски услови. У регијама које се карактеришу редовним и озбиљним мразима и високом влажношћу, препоручљиво је поставити вибрационе или гранитне плочице. Због чињенице да се такви производи боље толеришу изненадним промјенама у времену.
 2. Оптерећење. Да бисте створили добро одржаване и сложене путове одмора, боље је дати предност вибрацијским блоковима. Пошто је понуда таквих производа веома широка. Али препоручљиво је поставити приступни пут или паркиралиште за аутомобил са вибрационим блоковима - површина ће бити издржљива и одпорна на хабање.
 3. Трошкови. Пожељно је за дизајн сајамских локација користити виброписане плочице. Овај материјал има ниску цену и добар показатељ отпорности на хабање. Најчешће приградска подручја "насељена" само у топлој сезони, тако да треба да се руководе првенствено практичност и компоненту готовине у избору материјала.

За дизајн путева одговарајуће плочице за колибе су око 3 цм дебљине. Сваки власник дацха има своје идеје о лепоти и практичности. Неки попут блокова са глатком, живописном површином, а неки постављају стазе из шипки скромних нијанси са грубим лицем.

Плоче од плочника у дворишту

Тротоар плочица коврџава

Плоче од плочника за камен

Како направити прави избор? При куповини материјала морате имати у виду да се плочице светле боје добијају захваљујући бојама. Јефтини адитиви боје негативно утичу на квалитет - блокови постају лабави, изгубе снагу.

А производ добија глатку површину због више воде у бази. Као резултат тога, квалитета плочице се смањује, ау кишним / леденим временима постаје опасно клизава.

Подијелите један блок, можете визуелно оцијенити квалитет плочица. Након разматрања врсте грешке, неопходно је осигурати да производи буду направљени од хомогене масе без загађења или поре.

Платформа малих камења

Плоче од клинкера тротоара

Плоча плочника

Постављање плочастих плоча у земљи

Уређена стаза направљена од било којих материјала даје месту добро одржаван изглед. Ако исправно обавите све фазе постављања плочица за плочнике на дацха својим рукама, тада ће површина задржати предиван изглед дуго времена.

Пре него што почнете са радом, потребно је прецизно измерити подручје покривености. Материјал се купује са маргином (за обрезивање иу случају борбе) за око 20% са линеарним распоредом и 30% са дијагоналом.
Да бисте поставили таванску плочу, биће вам потребни материјали: песак, дробљени камен, цемент (М400, М500), геотекстилије.

Следећи алати су корисни: конопац / кабл, клинови, гумени чекић, ниво конструкције, бугарски, лопата, глетерица, мјерење траке, тампање (ручно).

Уградња плочастих плоча

Поплочавање мраморних плочица

Паркинг са плочника на плочама

Технологија полагања плочастих плоча: фазе рада

 1. Означила је границе стазе по цијелој дужини. Ширина стазе се бира појединачно. Препоручује се постављање шеталишта ширине најмање 50 цм, а економски (за вожњу колица) - око 70 цм. Важно је у овој фази да обезбеди правац протока воде.
 2. Одстрањен је слој тла (на дубину од око 7 до 40 цм). Дебљина земљишта који треба уклоњени одређује: Скупљање и врста тла, дизања висину изнад дебљине трацк порција јастуком. Корење биљака је нужно уклоњено и земљиште се третира са хербицидом. Земља је пажљиво затрпана.
 3. Пласт рушевина је попуњен и уредно изравнан. Неопходно је да рушевина лежи равномјерно. Из горњег слоја геотекстила (да би се спријечило раст корова и продирање песка).
 4. Полије се слој песка, који је изравнан (можете користити раке) и добро потиснути (пред-песак је боље омочен).
 5. Припремљена је мешавина за паковање: песак и цемент су комбиновани у омјеру 1: 5. Препоручује се песак да се мало хидрира. Композиција се сипа на претходни слој и полако се одвија. Површина је компактна. Да би био глатко, користите ниво зграде.
 6. Поставите плочу за плочу. Пре завршног рада, не можете да кренете на пут. Током читавог процеса, потребно је пратити поштовање шаблона (ако је намеравано). Свака плочица је лагано снимљена гуменим чамцем - тако се одређени ниво контролише.
 7. Ако на линији стазе постоје отвори или препреке, они су нежно обрезани. Коначни дизајн шарже израђен је од остатака плочице на крају рада.
 8. Након покривања целокупног планираног подручја, празнине између блокова попуњавају припремљена смеша (песак и цемент). Да би то учинили, она се сипа на стазу и померена с метлом.
 9. На ивицама стазе постављене ивице, које су фиксиране споља (поплављене су цементом).

Глатка површина стазе се проверава помоћу нивоа зграде. Висе плочице с гуменим чекићем спуштене, а потопљени блокови пажљиво се уклањају, песак се улијева у рупице и плочица се враћа на место, пажљиво рамминг.

У подручјима повећаног оптерећења (у близини капије, на клупама) пожељно је поставити блокове на цементни малтер - то ће зидовима дати посебну чврстоћу.

Патио плочника за плочу

Вртне плочице за зидове

Плитка плоча у башти

Са уређењем државних колиба се креира стилски и непоновљиви дизајн пејзажа на локацији. Шетајући на добро одржаваним стазама, можете безбедно и лагано уживати у природним љепотама цвијећа и биљака.

Тротоар плочица сива

Плочице на тераси

Плоча за плочнике на стази

Произвођачи грађевинског материјала нуде довољно сорти за уређење стаза у кућицама (клинкер и гумене плочице). Да бисте поједноставили избор, можете се консултовати са професионалцима који могу правилно проценити тло сајта, његову нагибу и површину.

Полагање тлоцртних плоча

Облик плочастих плоча

Плоче за плочу око куће

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (No ratings yet)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

36 + = 46

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: