Ruang tamu hiasan (50 pics): idea reka bentuk asal | tremontgrand.com

Ruang tamu hiasan (50 pics): idea reka bentuk asal

Tempat mesyuarat tetamu dan rakan-rakan, wilayah perhimpunan harian semua anggota keluarga, tenaga, didorong oleh berita, rancangan, kemenangan dan mimpi - adalah ruang tamu di rumah atau apartmen pemilik bijak. Tepat kerana keluarga rapat sering berkumpul di dalamnya, mereka dibahagikan secara rahsia, ia mesti direka dengan cara yang istimewa, bukan sahaja secara fungsional dan praktikal, moden dan bergaya, tetapi juga mudah. Semua orang harus merasa di sini menjaga diri mereka sendiri, kanak-kanak atau orang dewasa, remaja atau orang tua. Luangkan masa yang cukup dengan perkara-perkara kecil - dan hiasan ruang tamu akan memberi kesan yang jelas walaupun pada konservatif yang tidak sempurna.

Ruang tamu dengan warna abu-abu dengan aksesori yang bergaya
Ruang tamu dengan lukisan, pasu dan patung

Hiasan ruang tamu: bukan gaya tunggal, atau perubahan mudah

Ruang tamu adalah praktikal dan sentuhan cinta, kualiti dan keanggunan. Itulah sebabnya reka bentuk yang paling biasa daripada ruang tamu dengan gaya moden, yang mana perkara utama - penggunaan rasional ruang penyimpanan, kesederhanaan dan kemudahan wilayah, bahagian zon, jika di dalam bilik beberapa kawasan, sekurang-kurangnya elemen hiasan. Tetapi gaya minimalis atau berfungsi yang jelas, ringkas dan terkawal dapat bosan dengan kesejukan dan ketegarannya. Dalam kes ini, hiasan akan membantu, yang akan membawa cahaya, kehangatan dan udara ke bilik. Dan sementara tidak perlu radikal mengubah gaya pedalaman!

Ruang tamu minimalis dengan hiasan

Cara paling mudah untuk menghiasi ruang tamu, dicipta dalam gaya kebangsaan, bersejarah atau semula jadi. Interiornya bermaksud glamor dan kehangatan, banyak aksesori, tirai, kain, elemen hiasan tambahan, warna-warna cerah yang bergantian dengan warna pastel. Mana-mana bar, perabot, dihiasi menggunakan decoupage teknik, craquelure, beberapa orang lain, ramai tekstil dan maksudnya bersama-sama dengan orang pilihan bahan-bahan kemasan boleh membantu dalam beberapa hari untuk menukar hiasan ruang tamu. Idea yang tidak penting - penggunaan kulit haiwan sebagai reka bentuk lantai, rotan dari rotan atau tikar rotan, perhiasan lantai lain yang dibuat dari bahan semula jadi. Dan anda akan menjadikannya baru dalam gaya lama dengan hakikat bahawa anda boleh membuat perubahan ke pedalaman setiap tahun.

Elemen kayu di ruang tamu

Perhatian: perlu diingati bahawa apa-apa gaya moden yang menggunakan teknik hiasan khas tidak lagi menjadi gaya "bersih", tetapi sedikit "dicairkan". Oleh itu, pilihlah gaya tertentu yang elegan dan berani dekorasi yang akan membuat pedalaman yang sedia ada lebih dihuni, penuh tenaga, penuh. Jangan takut eksperimen!

Mengekalkan hiasan di ruang tamu klasik
Aksen kuning di ruang tamu hitam dan putih dengan perapian
Pencahayaan yang indah di ruang tamu
Aksen Bordeaux di ruang tamu

Perabot kulit di ruang tamu
Aksen merah di dapur ruang tamu
Ruang tamu hitam-beige
Permaidani zaitun di ruang tamu yang gelap
Lampu-lampu cantik di ruang tamu klasik
Ruang tamu dalam gaya eko

Ruang tamu yang lebih cantik, atau menukar bahan hiasan

Sememangnya, menghiasi ruang tamu untuk mengubah beberapa butiran, yang sudah lama bosan, bukanlah baik pulih utama. Walau bagaimanapun, pilihan dalam bentuk menukar lantai meliputi, dinding atau bahan siling, juga berlaku. Sebagai contoh, anda mahukan perubahan dan anda membuat keputusan untuk membuat dinding bata di ruang tamu di gaya loteng. Ini agak mustahil jika ruang membenarkan!

Unsur-unsur emas di ruang tamu klasik

Oleh itu, dinding tidak boleh perimetral, dan bantu, membahagikan bilik ke beberapa zon. "Pemformatan" ruang tamu anda sendiri akan membawa kecerahan warna (jika anda memilih bata merah), keupayaan untuk meletakkan semula set perabot atau menambah yang baru. Satu lagi pilihan untuk gaya ini - untuk membuat siling putih, memaksimumkan ruang tamu yang luas kepada gaya premis lama kilang yang terbengkalai. Ketinggian siling akan meningkat secara visual dan anda akan dapat menggunakan lebih banyak aksesori yang tidak standard, di mana klasik dan inovasi untuk kehidupan baru bilik bercampur.

Unsur perak di ruang tamu

Kertas dinding reka bentuk baru dalam jalur, dengan hiasan atau cetakan sayur-say
uran negara, yang boleh menghiasi salah satu dinding, akan menjadi tambahan yang indah di ruang tamu dalam gaya nasional atau semula jadi. Nasib baik, pengeluar penghormatan moden membuat koleksi yang unik, masing-masing adalah warna khas, tekstur dan tekstur kanvas, tenaga. Idea yang menarik adalah menggunakan kertas dinding kain atau kertas dinding di bawah kulit, suede, kayu, mozek dan juga batu. Dalam kes ini, hiasan dinding di ruang tamu akan mengambil sedikit usaha, anda hanya perlu:

  • untuk melepaskan perabot dan elemen hiasan dari dinding yang anda akan tampal semula;
  • tutup dengan filem (kain lama, menggunakan cadar katil), semua item untuk mengelakkan daripada mendapat habuk, stroymusora;
  • Bersihkan dinding dari kertas dinding yang sedia ada dan tampal jalur atau panel baru.
Lantai luar biasa di ruang tamu perang putih

Satu lagi pilihan untuk reka bentuk bergaya ruang tamu dalam mana-mana adalah siling atau multi-level siling, siling cermin, kaca berwarna atau kaca seni. Dalam satu perkataan, mengubah bahan penamat siling supaya ruang tamu menjadi lebih mesra, hangat dan mewah. Pilihan - pelbagai yang hebat, setelah mempelajari dan membuat pilihan, anda akan membantu ruang tamu menjadi unik!

Prasasti neon di ruang tamu kelabu

Nota: ruang tamu hiasan tulisan tangan elemen hiasan, menukar langsir pada tingkap atau pengenalan ke dalam sekeping khas bilik perabot - sedikit cinta untuk rumah anda, pemahaman orang-orang yang tinggal di sana, keinginan adalah sesuatu secara drastik bertambah baik. Ia tidak perlu mengundang profesional untuk kerja ini, anda boleh melakukan banyak perkara sendiri, selepas menonton contoh yang telah siap. dalam hal ini - yang paling "tipu", membawa keamanan dan tenaga yang baik kepada keluarga anda. Dan peluang esok untuk mengubah semuanya lagi!

Hiasan Tahun Baru yang cantik di ruang tamu yang cerah
Gambar kecil di ruang tamu
Permaidani yang indah di ruang tamu kelabu-putih
Melukis di dinding di ruang tamu yang cerah
Cetakan bunga di ruang tamu
Hiasan emas di ruang tamu merah dan putih
Dinding lilin dan langsir di ruang tamu
Ruang tamu berwarna gelap

Apertures dan elemen hiasan untuk menghiasi ruang tamu: surat-menyurat ke arah

Satu perkara penting dalam reka bentuk ruang tamu dalam mana-mana gaya adalah hiasan tingkap. Terlepas dari komponen utama ini atau interior, tetingkap harus memenuhi fungsi utamanya sebanyak mungkin - membiarkan cahaya semula jadi. Dalam gaya ini desa atau negara akan membolehkan anda untuk hanya cat bingkai dan Sill di matte naungan kopi, ungu, biru, merah jambu, putih atau kuning dan mengeluarkan tirai pendek diperbuat daripada fabrik semula jadi dengan corak bunga, sebagai contoh.

Frescos di ruang tamu

Tetapi tingkap ruang tamu dalam gaya seni pop, baroque atau art deco, serta klasik Inggeris tidak boleh dibayangkan tanpa tulle dan langsir mengikut masa tahun dan warna mengisi bilik. Dalam kes ini ia boleh menjadi tirai Roman, Perancis, tirai Austria dengan pelbagai jenis lambrequin yang berkenaan. Mereka akan membantu untuk menekankan kemewahan dan glamor gaya pilihan ruang tamu. Kehadiran beberapa set tulle dan langsir untuk tingkap akan membolehkan anda "bermain" dengan warna, menjadikan ruang tamu hari ini setiap hari, dan esok - perayaan. Jadikan hiasan tingkap di ruang tamu hobi anda, mengubah pilihan mengikut mood atau perubahan musim!

Keturunan luar biasa di dalam bilik yang terang

Perhatian: jika tingkap ruang tamu anda keluar di sebelah cerah - marah tetingkap, memilih tetingkap atau tirai dengan pelarasan mudah fluks cahaya. Untuk gaya moden, pilih tirai dari plastik inovatif dalam warna klasik, untuk yang lain - dari kayu, plat kecil keluli dalam warna harmoni atau kontras.

Aksen cermin di ruang tamu berwarna hijau-putih

Reka bentuk kejayaan bukaan dan relung adalah penggunaan kain tirai atau cetakan kain. Unsur-unsur tersebut boleh diterima dalam apa jua gaya, mereka akan menarik perhatian pembukaan, memperuntukkannya terhadap latar belakang umum dinding, menjadikannya kelihatan jelas atau terselubung. Pilihan anda pada masa yang sama - membentuk lebar dan corak yang berbeza, warnanya akan disimpan hanya oleh imaginasi anda!

1
Aksen hijau dan kuning di ruang tamu berwarna biru putih

perhatian khusus - panel hiasan jubin seramik dan mozek, rak, rak bagi apa-apa maksudnya, gambar dan lukisan, iaitu, unsur-unsur hiasan yang akan menghiasi dinding. Satu-satunya keadaan adalah pematuhan perkadaran. Semua orang akan merasa harmoni di ruang tamu anda! Jangan lupa bahawa rak, tempat duduk dan relung boleh dihiasi dengan patung-patung, pasu kecil dengan bunga kering atau periuk dengan tanaman hidup. Cenderamata yang dibawa dari negara yang berbeza, hadiah kecil dan aksesori akan menjadikan pedalaman lebih beragam, lebih cerah, lebih menarik dan kaya.

Bilik krim coklat

Perhatian: daya tarikan khas ruang tamu dapat memberikan satu perabot yang dibuat oleh perancang menggunakan teknik perakitan, penampakan, penuaan atau dekoratif. Penyelesaian yang ideal ialah mencuba diri sebagai pereka kreatif, menggunakan bahan yang sama untuk membuat meja kopi, rak, rak atau kerusi, yang paling sesuai untuk ruang tamu anda. Sekeping perabot eksklusif di pedalaman ruang tamu akan menjadi titik permulaan di mana anda boleh "mengalahkan" semua keseluruhan reka bentuk bilik.

Langsir coklat dan jalur cermin di ruang tamu hitam dan putih
Dinding batu di ruang tamu
Sofa kelabu di ruang tamu
Batu semulajadi di hiasan ruang tamu
Perabot putih di ruang makan
Perabot berwarna putih di ruang tamu
Lilin, bunga dan lampu dalam hiasan rumah dalam gaya chalet

Sentuhan khas dalam reka bentuk, atau tidak takut eksperimen

Campuran gaya untuk ruang tamu anda - adalah daya tarikan istimewa dan rasa Gizmos lama dan mata pelajaran yang inovatif, saling berkait dalam beberapa budaya, sambungan timur dan barat, panas dan sejuk, lama dan baru, dan apa yang - gaya eklektik. Bagi sesetengah orang, ia mungkin kelihatan bahawa ia adalah satu pertalian yang tidak dapat difahami, mewah dengan mudah, berseni dengan penahanan dan lain-lain. Tetapi ini tidak begitu! Di dalam ruang sedemikian - setiap benda, bahan akhir atau tipu muslihat di tempatnya, teruskan yang sebelumnya dan membentuk satu permulaan yang harmoni. Perkara utama ialah memahami komponen gaya dan semuanya akan berubah. Cuba dan pastikan reka bentuk ruang tamu mengikut keinginan anda - satu aktiviti menarik!

Batu-batu cemerlang di hiasan dinding
Permaidani putih dan meja kopi di ruang tamu
Batu dalam hiasan dinding di ruang tamu
Hiasan kayu rumah
Aksen emas dan perak yang cantik di ruang tamu
Aksen merah dan coklat di ruang tamu yang cerah
Lantai yang indah dan lampu dinding di pedalaman ruang tamu
Permaidani dengan corak di ruang tamu
Tembok bata di ruang tamu
Pouf hitam dan kusyen di ruang tamu
Sebuah pasu luar, permaidani dan bata di hiasan ruang tamu
Ruang tamu hitam dan putih
1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (No ratings yet)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 65 = 70

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: