Gaya moden Scandinavia di pedalaman ruang tamu, bilik mandi, bilik tidur dan dapur (25 foto)

Tuhan Odin yang terkenal, pokok itu sebagai simbol penyembahan utama, sukacita pada sinar matahari, kemurnian semangat dan kekuatan fisik adalah "konstituen" dari negara-negara Scandinavia. Seperti Sweden, Denmark, Norway. Kompleks benang-benang dan persatuan langsung - dan anda kini bergaya bergaya Scandinavia di pedalaman. Apa yang menariknya ke Slav? Sama seperti Scandinavia. Ia bersih-bersih, ruang bersih, bahan-kesucian. Fungsi, praktikal, bergaya. Tidak ada yang berlebihan.

Ruang makan dan dapur dalam gaya Scandinavia

Gaya Scandinavia: beberapa kata mengenai perarakan yang penting

Sebuah apartmen di gaya Scandinavia, sebuah rumah negara atau hanya beberapa bilik, contohnya, kanak-kanak atau ruang tamu, adalah barang-barang isi rumah, yang masing-masing berada di tempatnya. Utiliti, penggunaan aksesori-tipis visual dan dengan kemudahan (berbeza dengan gaya minimalism) - itu salah satu peraturan dasar gaya Scandinavia.

Ia menarik penduduk Eropah 50-an, yang mana gaya Scandinavia menjadi sejenis nafas-menelan. Segar, bersih, logik, mudah difahami dan mudah. Itulah sebabnya kawasan pedalaman Scandinavia disukai oleh banyak orang, dan ia menjadi biasa di rumah seorang kerani mudah serta bos sebuah syarikat terkenal. Dan ia adalah sejenis gaya minimalis, gaya moden dengan sentuhan gaya eko dan etno.

Ruang tamu dengan perabot putih dalam gaya Scandinavia

Satu lagi ciri gaya ialah kebebasan ruang. Sebuah apartmen kecil-Khrushchev, stalinka atau pondok negara dengan siling 3 meter - tidak mengapa. Satu gaya Scandinavia yang unik di kawasan pedalaman akan menjadi benar-benar di mana-mana. Dan terima kasih kepada kesederhanaan, kejelasan, kemudahan pelaksanaan impian. Dan anda mendapat sedikit gaya semula jadi, sedikit bersejarah, sedikit moden. Gabungan bergaya!

Ia adalah mudah untuk mewujudkan dalaman di rumah-rumah gaya Scandinavia dan pangsapuri kepada orang-orang yang menerima harta daripada warisan dari neneknya / datuk. Masalahnya ialah bahawa dalam perumahan ini disimpan lantai kayu (yang penting dalam reka bentuk dalaman), banyak objek purba dibuat perabot kayu dan bilik - ruang tamu, bilik tidur, tapak semaian, dapur dan bilik mandi - dengan tingkap-tingkap besar dan kekurangan cerucuk sampah. Bahan semula jadi, kebebasan ruang, banyak cahaya adalah apa yang Skandinavia perlukan. Perkara tersisa untuk kecil: untuk merealisasikan reka bentuk Skandinavia klasik.

Bilik loteng di mansard dalam gaya Scandinavia
Ruang tamu yang terang di gaya Scandinavia
Sudut tingkap besar di ruang tamu dalam gaya Scandinavia
Pedalaman Skandinavia hitam dan putih
Ruang makan dalam gaya Scandinavia
Dapur kecil yang selesa dalam gaya Scandinavia

Ruang tamu di rumah gaya Scandinavia

Peraturan gaya Skandinavia, atau hanya untuk semua orang

Sebuah apartmen kecil-Khrushchev, sebuah kotej negara untuk kehidupan bermusim, sebuah rumah persendirian dalam gaya Scandinavia akan kelihatan berfungsi, bergaya, terang. Gaya moden akan menarik perhatian para inovator, sepanjang masa yang memerlukan perubahan, dan konservatif yang mahukan yang kekal dan stabil. Mengenali bahan-bahan untuk hiasan dalaman, lampu, pelbagai warna, aksesori yang diperlukan - dan gaya moden dicipta.

Banyak nuansa / subtleties, atau perniagaan berwarna

Apa yang boleh menjadi ruang tamu, bilik kanak-kanak, bilik mandi atau ruang dapur dalam gaya Scandinavia? Putih. Dan ini tidak jelas, tetapi tidak sama sekali mudah. Matte pastel putih, sejuk putih, putih, mengalir ke dalam naungan dengan warna kuning muda lembut, penambahan cahaya merah jambu, zaitun, biru - semua warna ini - mood anda setiap hari, emosi / perasaan / keinginan. Putih - kemurnian gaya Scandinavia, kebebasan, ruang dan masa kini "perasaan" pada masa ini. Oleh itu, memilih warna putih harus diberikan perhatian khusus supaya ia menarik perhatian anda setiap hari baru. Sekali lagi. Dan lagi.

Warna putih ruang tamu, dapur atau bilik tidur, secara visual mengembang ruang bilik kecil, membawa kebebasan dan rasa terapung. Malah apartmen satu bilik menjadi lebih besar, lebih luas, lebih luas. Sebagai aksen - aksesori cerah, dan bilik akan kelihatan hidup, berfungsi, selesa. Dan tidak akan mengingatkan wad yang dibersihkan di hospital.

Reka bentuk klasik apartmen atau bahagian dalam rumah dalam gaya Scandinavia membayangkan kombinasi warna putih dan semula jadi kayu. Ia boleh diluntur atau oak kelabu, naungan linden cognac atau ... arang hitam. Ini akan memberi ruang kepada pemacu, kreativiti, tenaga, akan membolehkan anda menewaskan kontras.

Dewan masuk dengan perpustakaan dalam gaya Scandinavia

Cahaya dan pencahayaan: gabungan harmoni yang penting

Gaya Scandinavia di pedalaman bermakna banyak cahaya semulajadi. Musim sejuk yang panjang, kekurangan vitamin A membuat semua orang melankolis dan sedikit marah. Biarkan anak-anak, lorong, dapur memainkan cahaya baru dalam arti literal dan kiasan.

Sekiranya tingkap anda - sebelah utara atau mereka dikaburkan oleh pokok-pokok dari luar, ambil ruang untuk semua jenis lampu, sconce, lampu lantai, candelier. Bentuk dan bahan mudah. Berikan bilik dengan jumlah maksimum cahaya yang mungkin. Pada masa yang sama, pencahayaan ha
rus lembut, teredam, selesa. Mempunyai istirahat yang baik.

Jika anda pemilik tingkap besar yang menghadap ke timur, anda sangat bertuah. Tidak perlu tirai mereka, menjadikan cahaya semula jadi minimum. Tiada langsir, langsir, tirai. Mengapa? Tetapi jika anda tidak boleh hidup begitu "secara terbuka intim", gunakan langsir Rom yang diperbuat daripada tulle, tudung, chiffon, muslin. Langsir cahaya - Gaya Scandinavia di pedalaman dengan jumlah maksimum cahaya matahari!

Pencahayaan bilik tidur dalam gaya Scandinavia

Perabot: kaedah dasar pilihan

Walaupun pelbagai pilihan, sebuah apartmen / rumah memerlukan perabot khas. Yang sesuai dengan gaya Scandinavia. Pilihnya hanya dengan mengikut peraturan. Ini adalah:

  • sifat semula jadi bahan. Rotan, kayu, kaca, besi tempa (dengan sentuhan gaya eko) adalah apa yang anda perlukan;
  • bentuk. Sofa, kerusi-kerusi, kerusi, meja dan juga sedutan harus padat, ergonomik, supaya di sebuah apartmen kecil mereka mendapat tempat, dan di dalam dewan besar rumah negara kekal maksimum ruang yang boleh digunakan;
  • fungsi. Kerusi kegemaran boleh menjadi kerusi lounge, sofa untuk dua atau tiga orang, set dapur adalah satu yang akan menampung bahkan sejumlah besar tetamu.

Walau bagaimanapun, gaya ini mempunyai rahsia: ia membolehkan anda menggabungkan perabot gaya eko, minimalism, moden, barok atau Inggeris klasik. Iaitu, dalam satu bilik, anda boleh menggunakan kabinet meja yang diperbuat daripada kaca dan dada vintaj dengan kaki palsu, contohnya. Perkara utama adalah praktikal, fungsi, keperluan dan penggunaan setiap hari.

Ciri utama perabot dalam gaya Scandinavia adalah fungsi, oleh itu pada ruang anda, anda boleh menggunakan rak terbuka, rak, kabinet. Dan untuk menyimpan buku, set hidangan, gambar, perkara kecil, aksesori mahal. Dan juga kabinet, dada, dada laci, laci, kabinet, sistem multi-modul, di mana anda boleh menyimpan apa sahaja yang anda suka. Praktikal, mudah, berfungsi.

Perabot dalaman semula jadi dalam gaya Scandinavia
Perabot di ruang tamu dalam gaya Scandinavia
Perabot kelabu untuk ruang tamu dalam gaya Scandinavia
Dapur dalam gaya Scandinavia

Gizmos bergaya atau hiasan yang mungkin: menambah kreatif

Gaya Scandinavia yang selesa di pedalaman bukan hanya fungsi, tetapi juga dinamik. Pedalaman moden perlu kuat, bertenaga, perhatian menarik dan ceria. Pada masa yang sama, mudah, mudah, praktikal. Dan ini membayangkan kehadiran pelbagai elemen hiasan.

Peraturan utama bukan untuk membebankan pedalaman. Oleh itu cari tempat untuk poster dengan gaya retro, patung terang, pasu asal, bantal dan permaidani yang akan menarik perhatian. Panel yang mungkin, lukisan dan semua yang dicipta dengan tangan mereka sendiri. Pilihan yang hebat - kawan hijau! Dan gaya Scandinavia di kawasan pedalaman akan diturunkan oleh jiwa, menghargai keseronokan mudah menjadi.

Hiasan untuk ruang tamu dalam gaya Scandinavia
Hiasan untuk ruang tamu dalam gaya Scandinavia
Butiran menekankan kemudahan gaya Scandinavia
Dewan dalam gaya Scandinavia
Ruang tamu yang terang di gaya Scandinavia
Bilik tidur besar dalam gaya Scandinavia
Bilik mandi dalam gaya Scandinavia
Dapur dengan langsir bordir dalam gaya Scandinavia
Lorong kecil dalam gaya Scandinavia
Ruang tamu yang luas di gaya Scandinavia dengan permaidani dan bantal berjalur hiasan
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (No ratings yet)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

63 − 54 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: