Rak kaca di pedalaman (54 foto): jenis, reka bentuk dan susun atur | tremontgrand.com

Rak kaca di pedalaman (54 foto): jenis, reka bentuk dan susun atur

Perabot yang diperbuat daripada kaca kelihatan elegan dan bergaya, jadi ia sangat sesuai dengan mana-mana pedalaman moden. Oleh itu, rak kaca di dinding memasuki fesyen, yang menahan beban yang banyak, walaupun terdapat kerapuhan. Terutama dengan baik mereka masuk ke dalam reka bentuk bilik kecil, kerana kerana ketelusan mereka tidak mengambil ruang dari bilik.

Rak kaca buku figur di pedalaman

Rak kaca hiasan

Reka bentuk rak kaca

Kelebihan rak kaca

Rak kaca adalah sesuai untuk meletakkan buku, barangan mewah, perkhidmatan, hidangan kristal atau hanya cantik - semua perkara yang pemiliknya mahu menghiasi pedalaman. Rak telus membolehkan anda dengan mudah melihat item-item ini dari semua pihak.

Rak kaca besar di pedalaman rumah
Rak kaca besar di pedalaman rumah

Rak Kaca

Rak kaca di ruang tamu

Kelebihan utama rak kaca:

 • kaca, tidak seperti kayu, tidak takut kelembapan yang tinggi;
 • tahan kulat dan mikroorganisma lain;
 • mudah dibersihkan (jika permukaan tidak dipenuhi);
 • walaupun pencemaran sedikit jelas kelihatan di atasnya;
 • memudahkan pelaksanaan idea reka bentuk mereka sendiri;
 • gambaran keseluruhan dari mana-mana sudut.

Rak kaca di dinding tidak hanya berfungsi untuk tujuan praktikal, tetapi juga menghias bilik di mana mereka berada. Mereka digabungkan sepenuhnya dengan cermin, meningkatkan jumlah ruang yang kelihatan, dan jika anda meletakkan bunga di atasnya - mereka tidak memudar cahaya matahari. Jika rak tidak cukup diterangi, anda boleh menambah reka bentuknya dengan lampu LED, menjadikannya berkilau dengan semua warna pelangi.

Rak kaca yang indah untuk perkakas dapur
Rak kaca yang indah untuk perkakas dapur

Rak kaca di pedalaman

Rak kaca pada pengikat logam

1

Rak kaca di dapur

Rak kaca persegi

Apakah rak kaca

Memandangkan fungsi perabot kaca bukan hanya praktikal, tetapi juga estetik, terdapat pelbagai jenis rak kaca di pasaran yang akan menghiasi sebarang pedalaman. Dalam bentuk ini boleh menjadi segi empat tepat minimalis kaca, rak sudut, segi tiga, "kotak" klasik, pembinaan modular atau rak kerinting yang luar biasa, menekankan ciri pedalaman.

Pelbagai bentuk melengkapkan pelbagai pilihan untuk menghias bahan itu sendiri:

 • toning;
 • pemprosesan kelebihan;
 • tikar, menggunakan lukisan;
 • komposisi kaca berwarna kreatif;
 • Lampu belakang LED.
Rak kaca di dinding di ruang tamu

Rak kaca di gaya loteng

Rak Matte Kaca

Rak kaca pada bingkai logam

Rak kaca dalam gaya Art Nouveau

Untuk memberikan keperibadian dalaman, pelbagai penyelesaian reka bentuk digunakan: bentuk rak khas, kaca melengkung pada suhu tinggi, gabungan unsur ketebalan, warna dan tekstur yang berbeza, pengikat palsu yang diperbuat daripada logam. Dalam fesyen, serta pelbagai pilihan lampu, dengan sempurna digabungkan dengan kaca dan bahan yang berkaitan.

Sebelum ini, pencahayaan rak dijalankan pada lampu kuasa rendah, yang menggunakan banyak tenaga elektrik dan secara berkala telah terlepas dari perintah. Terima kasih kepada perkembangan teknologi, LED putih telah mengganti lampu putih, yang lebih organik dalam hiasan apa pun. LED kecil menggunakan kuasa yang jauh lebih rendah dan berbeza dari lampu dengan ketahanan yang tinggi.

Rak kaca di pejabat kecil

Rak kaca di dinding

Rak kaca dengan pencahayaan

Fungsi dan cara penempatan

Rak buku

Perkara pertama yang dikaitkan dengan rejimen adalah buku. Oleh itu, untuk buku pelbagai rak adalah yang paling luas. Anda boleh memilih model bentuk klasik, mini-wardrobes yang dipasang di dinding atau menara rak bergaya yang secara ekonomi menggunakan ruang di dinding dan harmoni sesuai dengan sebarang reka bentuk.

Rak kaca untuk buku-buku dalam mana-mana bahagian dalam kelihatan lebih halus daripada kayu, terutamanya jika anda meletakkan mereka pelbagai elemen hiasan, barangan koleksi, cawan, anugerah dan nilai-nilai peribadi lain. Oleh kerana buku-buku boleh agak besar, rak untuk mereka bi
asanya terbuat dari kaca marah, yang membolehkan mereka bertahan sehingga 15 kilogram.

Rak buku terbuat dari kaca di ruang tamu
Rak putih dengan rak kaca

Rak kaca digantung

Rak kaca segi empat tepat

Rak kaca dalam gaya retro

Rak kaca untuk TV

Rak kaca yang bergaya akan membolehkan anda memasang TV tanpa menggunakan pengikat tradisional dan pada masa yang sama ia akan sesuai dengan mana-mana pedalaman moden. Perkara utama ialah ia diperbuat daripada kaca berkualiti tinggi dan tahan lama.

Pelbagai rak yang sesuai sangat luas. Terutama kelihatan baik model berwarna, serta gabungan struktur kaca dan kayu atau kaca dan logam. Bagi mereka yang ingin melengkapkan teater rumah yang bergaya, rak modular dijual. Mereka menyediakan tempat untuk TV, serta pejabat khas, yang akan menempatkan pemain DVD dan pilihan cakera kegemaran anda.

Meja sisi katil untuk set TV dengan rak kaca

Rak dengan rak kaca

Meja konsol dengan rak kaca

Kabinet kaca

Rak kaca sempit

Rak untuk bunga

Susunan bunga yang indah mampu mengubah mana-mana bahagian dalam. Dalam dekorasi moden, bunga paling harmoni sesuai, terletak di atas rak kaca. Pelbagai rak untuk bunga juga sangat pelbagai. Terdapat kedai bunga tinggi dari lantai ke siling, rak kaca biasa di dinding dan model khas yang direka untuk penempatan di hadapan tingkap.

Menggunakan rak kaca untuk merealisasikan idea kreatif mereka, anda boleh membuat rumah hijau sebenar di apartmen dengan sejumlah besar warna, kerana kaca hampir tidak menimbulkan halangan kepada cahaya matahari. Dalam reka bentuk rak bunga dari kaca melihat model sudut dan loket, dihiasi dengan baik dengan unsur-unsur palsu mereka.

Rak kaca untuk bunga dan banyak lagi

Rak kaca di bilik mandi

Rak kaca bulat

Gantung gelas kaca

Ini rak luar biasa tidak dilampirkan terus ke dinding, tetapi ke siling - menggunakan gantungan khas, membolehkan anda untuk menyesuaikan ketinggian mereka pada bila-bila masa. Model hinged yang paling bergaya direka sedemikian rupa sehingga mereka nampaknya digantung di udara tanpa sokongan. Dalam gaya ini, anda boleh merancang rak buku atau bunga, yang akan menghasilkan komposisi yang cantik yang tidak membebankan reka bentuk bilik.

Gantung gelas kaca di pedalaman dapur

Rak kaca di bilik mandi

Bilik mandi tidak boleh dilakukan tanpa rak kaca, kerana kebanyakan bahan lain tidak mentolerir kelembapan, dan bahkan produk plastik merosot dengan cepat di bawah keadaan sedemikian. Kaca mempunyai kestabilan mutlak, ia dapat dilihat dengan jelas apa-apa pencemaran, dan ia mudah dibasuh. Oleh itu, semua aksesori pancuran secara tradisional terletak di rak kaca dengan bentuk yang berbeza.

Rak kaca yang tidak biasa juga sesuai untuk bilik mandi

Sembunyikan beberapa intim intim akan membantu rak hiasan, dilengkapi dengan tirai tambahan gam, dan menghiasi mereka akan membantu elemen hiasan palsu. Sekiranya anda perlu meletakkan beberapa objek besar di dalam bilik mandi, beri perhatian kepada rak sudut yang kuat dan stabil. Mereka dipasang dengan mudah, kelihatan bergaya dan melaksanakan kedua-dua fungsi hiasan, dan agak praktikal.

Rak kaca di bilik mandi

Rak kaca dengan pemilihan yang betul akan menjadi salah satu unsur yang paling berjaya dalam mana-mana bahagian dalam. Ruang untuk merealisasikan idea-idea kreatif adalah tidak terbatas. Mereka boleh menghiasi dinding di dalam dewan atau ruang lain, mengapa reka bentuk keseluruhan bilik hanya akan memberi manfaat. Disebabkan kekayaan pelbagai yang dikemukakan hari ini di pasaran, nota moden boleh diperkenalkan ke kawasan pedalaman.

Rak kaca di ruang tamu untuk aksesori hiasan
Rak cantik dengan rak kaca
Rak kaca kaca universal di ruang tamu

Pemilihan gambar

Rak dari kaca untuk menyimpan kosmetik dan tuala
Rak kecil untuk barang hiasan di ruang tamu
Rak di bilik mandi dengan langkan
Rak kaca untuk aksesori bilik mandi
Curbstone putih dengan rak kaca di ruang tamu
Rak dengan rak kaca - untuk buku dan bingkai dengan foto
Komposisi luar biasa rak kaca
Rak mandi dengan pemegang untuk tuala
Hiasan rak yang menarik di ruang tamu
Hiasan rak yang menarik di ruang tamu
Rak kaca berwarna untuk barang-barang dalaman
Rak kaca di bilik mandi
Gabungan rak kaca untuk pelbagai barangan
Rangka bentuk yang tidak biasa untuk membuat ruang tamu ruang tamu yang menarik
Rak pada roda di ruang tamu
Rak kaca merah
Rak untuk menyimpan objek hiasan, buku dan lain-lain
1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (No ratings yet)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

75 − 71 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: