Завеси върху прозорците на мансардите - характеристики на таванската украса (23 снимки) | tremontgrand.com

Завеси върху прозорците на мансардите – характеристики на таванската украса (23 снимки)

Таваните отдавна са престанали да бъдат използвани само за съхранение на ненужни неща. Интересни проекти за списания и интернет демонстрират превръщането на тавана в напълно детска стая, стилен офис. Тези примери вдъхновяват много собственици на тавански помещения да преобразуват квадратни метри. Поради това популярността на прозорците на капандурите през последните години се е увеличила значително.

Завеси върху капандурите
Завеси върху капандурите

Прозорците могат да бъдат различни: кръгли, квадратни, правоъгълни, сложни форми. Основните функции са осветление, вентилация, топлинна защита, плътност. Благодарение на наклоненото положение на рамките, 30-40% повече светлина навлиза в стаята, отколкото през традиционните вертикални отвори. Инсталирайте ролетни щори на прозорците - най-лесният и удобен начин за управление на естествената светлина.

Завеси върху капандурите
Завеси върху капандурите

Дизайн функции

Принципът на ролера - платът се навива на специален вал (ролка). Металната лента в дъното на материала осигурява равномерно и стабилно движение на острието.
Предимства на ролкови тъкани:

 • Не се смачкайте, винаги имайте чист външен вид;
 • просто управление;
 • дълъг експлоатационен живот;
 • ви позволяват бързо да настроите нивото на естествената светлина в стаята;
 • понижаване на температурата на въздуха в помещението през слънчев летен ден;
 • Не избледнявайте, не избледнявайте;
 • защитават нещата, подовете, състоянието на стаята от ултравиолетовите лъчи;
 • имат ефект, отблъскващ праха;
 • възможност за самоинсталация и монтаж в / над отвора на прозореца;
 • голям избор от производители и широк ценови диапазон;
 • разнообразие от платове за платно;
 • елегантен интериор, възможност за комбиниране с други опции за проектиране на отвори.
Завеси върху капандурите
Завеси върху капандурите

Характеристики на операцията:

 • препоръчително е да използвате кърпа за химическо чистене (с четка или прахосмукачка). Твърде замърсената тъкан може да се избърше с влажна сапунена кърпа. Най-добрият вариант е да се възползвате от услугите за химическо чистене;
 • за стабилна работа на конструкцията се препоръчва смазването на механизмите със силиконови разтвори;
 • когато оборудването на помещенията с интелигентна къща система и инсталиране на механизми с дистанционно управление, е възможно да се програмира автоматично отваряне / затваряне на капаци в определено време.
Завеси върху капандурите
Завеси върху капандурите

Комплект ролетни щори: състав и кратко описание

Системите за ролетни щори се доставят като комплект или дизайнер. Комплектът включва вал с кутия, водачи, система за управление, кърпа за тъкани. За производство на използвани части стомана, пластмаса, анодизиран алуминий. Цветът на кутията и водачите могат да бъдат различни. Най-популярните нюанси са металната (златна / сребърна) или имитация на дърво.

Завеси върху капандурите
Завеси върху капандурите

При
извършване на независими измервания трябва да се има предвид, че параметрите на продукта се избират на базата на ширината и височината на рамката (по дължината на външните ръбове на зърната).

Завеси върху капандурите

Характеристики на избора на материали за ролката

Завесите са изработени от памук, бельо, сатен, коприна. Тъканите са обект на специални изисквания:

 • тъканта не трябва да се огъва (това качество е предварително определено не само от материала, но и от ъгъла на наклона на равнината на рамката);
 • тъканите се предлагат в различни плътности: от прозрачна до напълно затъмняваща стая. При избора е важно да се обмисли целта на стаята, от коя страна излизат прозорците. Сериозната защита от слънцето създава тъкан с характерна за Black-out. Специалното покритие напълно отразява лъчите на слънцето и осигурява потъмняване. Такива завеси са желани за използване в офиси, спални;
 • покритието "термо-петно" допринася за запазването на топлината през зимата и премахва прегряването на помещенията през горещите летни дни;
 • обработка на тъканта с антистатично импрегниране, без привличане на прах.
Завеси върху капандурите

Контрол на ролките: видове и кратко описание

Ролетните щори за мансардни прозорци са оборудвани с пружинни механизми от два вида.

Отворена система

Платът се фиксира от устройството. Платът винаги е в напрежение. Височината на положението на ролката се регулира от куката на долния ограничител за прозрачните куки, монтирани отстрани на отвора. Платното може да бъде в затворени и отворени състояния или фиксирано на определени нива.

Завеси върху капандурите

Подобни модели се препоръчват да се инсталират на слепи прозорци, разположени на ниво удобно за контрол.

1

Затворени системи с миникасети

Структурите са поставени в декоративни кутии и са оборудвани със спирачни механизми. За да фиксирате ножа в желаната височина, завесата пада до желаното ниво и леко се повдига. При такива движения на вала за половин оборот пружината заключва ролката. Фиксирането чрез обратни действия се премахва. Платното се спуска на половин оборот от вала и рязко се повдига до желаната височина, като държи контролния бутон (разположен на долната греда). Ако прозорецът е разположен високо, тогава можете да използвате дръжката за удължаване, 1 м, 1,5 м, 2 м.

Завесите се закрепват с помощта на самонарязващи се винтове или монтажни ленти. Направляващите са фиксирани върху рамките чрез двустранна лента отстрани на лентата.

Завеси върху капандурите

Такива системи за ролетни щори могат оптимално да се инсталират на прозорци с рамки за люлеене и накланяне.

Отворите, разположени на трудно достъпна височина, също са украсени с тъкани щори с автоматично дистанционно управление. Такива модели са оборудвани с електрическо задвижване, работещо от мрежата или от слънчеви панели.

Проектиране на ролетни щори

Най-важният момент при избора на аксесоар за прозорец е разбирането как в бъдеще ще бъдат съчетани всички интериорни елементи. И тъканите щори не са изключение. Интересна особеност на ролевите модели е, че те могат да украсяват самите прозорци или да изпълняват в ансамбли с други завеси.

Завеси върху капандурите

В комбинираната версия системата е монтирана на рамката на прозореца и изпълнява изключително защитна функция. Другарят е светло прозрачни и полупрозрачни завеси, които са фиксирани по определен начин в горната част на отвора. За да се създаде хармоничен ансамбъл, завесите се зашиват от шарени тъкани и се избират подходящи цветове от един цвят. Ако няма желание да се подчертават ролковите щори, то материалът се използва в прозрачен бял цвят или в тона на рамката. Този тип дизайн прозорци, подходящи за мансарди, които са
спалня, отдих или релаксация.

Завеси върху капандурите

При стандартната версия отворът на прозореца се затваря само с ролкови щори. В този случай декоративният декор изпълнява както защитни, така и дизайнерски функции. Тъканите могат да бъдат избрани в тона на интериора или да направят ярки цветове. Монолитните ролетни щори са подходящи за стилна декорация на бизнес район или офис. Интелигентните тъкани с цветни мотиви или картини ще дадат весело настроение в детската стая.

Завеси върху капандурите

Общи препоръки за избор и монтаж на завеси

Правилно подбраните ролетни щори ще придадат уют на уюта, ще поддържат свежест и комфорт.

Завеси върху капандурите

Ако отворите на прозорците са разположени на значителна височина, за монтирането на ролетни щори е по-добре да използвате услугите на професионалисти. Това ще помогне да се избегнат трудностите при измерването и монтажа. В допълнение, специализираните фирми предоставят гаранционен сервиз за определен период от време.

Завеси върху капандурите

Конструкциите са монтирани на отвор (при "слепи" прозорци) или монтирани на рамка. За качествената работа на механизмите максималните параметри на продукта са: ширина 1 м, височина 1,5 м.

Завеси върху капандурите

Широките водачи се монтират на прозорци с широчина повече от 94 см и с ъгъл на наклон над 15 градуса. В други случаи се използват тесни водачи.

Завеси върху капандурите

Нестандартно решение за декориране на платното е използването на фотопечат. В този случай се поръчва индивидуален проект за проектиране на завеси.

Завеси върху капандурите

Цената на продукта се определя от размера на прозореца, вида плат, вида на контролния механизъм.

Завеси върху капандурите

Разнообразието от материали и модели на ролетни щори може сериозно да усложни избора на подходяща опция. След актуализирането на корпуса, искам да получа не само оригинално и модерно вътрешно решение, но и функционална стая. За да играете предимствата и характеристиките на тавана, не губете време, за да спрете и коригирате инсталирането на продуктите, препоръчително е да използвате услугите на специалисти. Само професионалистите могат компетентно да комбинират характеристиките на стаята и въображението на клиентите.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (No ratings yet)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

7 + 2 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: